e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lidové písně rozezní děčínský zámek

publikováno: 31.5.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Lidové motivy, zpracované Antonínem Dvořákem nebo Bohuslavem Martinů, zazní na pátečním koncertě Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena v Děčíně. V krásných prostorech děčínského zámku je zazpívá mezzosopranistka Markéta Cukrová.

Přední česká mezoosopranistka Markéta Cukrová má na svém kontě řadu velmi úspěšných nahrávek i hostování ve významných operních domech. Doprovázet ji na komorním koncertě bude klavírista Ivo Kahánek, jehož těžiště je v romantickém repertoáru a především v interpretaci české hudby. Ta bude tvořit velkou část programu. Zazní Dvořákovy písně v Národním tónu, české tance či Nový Špalíček Bohuslava Martinů. Česká autory doplní také díla Fryderyka Chopina nebo Maurice Ravela.

Sedmý koncert 57. ročníku Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena se koná v romantických sálech děčínského zámku v pátek 3. června od 18,00 hodin. Vstupenky v ceně 160 korun budou v prodeji přímo na místě.

O víkendu se festival přesune do kláštera v Oseku, který letos nabídne hned dva koncerty. Více se o nich dozvíte ve Speciálu Beethovenův festival 2022. Celý program najdete také na festivalových stránkách.