e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 26. až 28. října

publikováno: 24.10.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední říjnový víkend bude samozřejmě ve znamení oslav stého výročí založení Československa. Menší či větší oslavy se chystají v mnoha městech, pokud vás ale nelákají, zkuste třeba pohádkový zámek, strašidla na Jezeří nebo poslední výlety vláčkem.

Zámek plný kouzel
Zámek Libochovice se o víkendu rozloučí s návštěvnickou sezónou pohádkovým programem. Zámeckými interiéry vás budou provázet pohádkové bytosti, a to v pátek 26. října od 18,00 hodin a v sobotu 27. října od 13,00 hodin. Na nádvoří bude probíhat jarmark. Vstupné dospělí 120 Kč, děti 100 Kč, rezervace nutná.

Poslední výlety
Konec turistické sezóny se blíží, a tak máte tento víkend do neděle 28. října poslední možnost vydat se na výlety některých z turistických vláčků v Ústeckém kraji. Lodní linky budou jezdit až do 18. listopadu. Více se dozvíte v článku Tento víkend končí provoz na turistických linkách

Konec sezóny na autodromu
Na sobotu 27. října připravil mostecký autodrom pro své fanoušky rozloučení s letošní závodní sezonou. The Most AUTOSHOW #8 nabídne od 9,00 do 17,00 hodin oblíbené volné jízdy s vlastním vozem po závodním okruhu. Součástí programu bude i finální kolo čtvrtého ročníku oblíbené soutěže amatérských jezdců The Most Challenge. Vše se dozvíte v článku Autodrom se rozloučí se závodní sezonou volnými jízdami i závodem do vrchu

Procházka parkem
Chcete se zúčastnit letos poslední komentované prohlídky zámeckého parku v Klášterci nad Ohří s panem Františkem Kroupou? Přijďte v sobotu 27. října v 16,00 hodin ke kašně u zámku. Nezapomeňte si předem zakoupit vstupenku v Informačním centru pod radnicí. Cena vstupného je 30 Kč, děti do 12 let v doprovodu dospělého mají vstup zdarma. V TIC je otevřeno od pondělí do pátku v době od 9,00 do 17,00 hodin.

Klášterecké divadelní žně
V Klášterci nad Ohří ještě zůstaneme. V sobotu 27. října tam začíná další ročník přehlídky ochotnického divadla Klášterecké divadelní žně. Až do 3. listopadu můžete každý den v KD Klášterec vidět jedno večerní představení. Celý program festivalu najdete v Kalendáři akcí. https://www.e-region.cz/akce/kd-klasterec-nad-ohri

Vysvěcení kapličky
Dobrovolníci opravili kapličku Panny Marie Lurdské u Soběchleb, a v sobotu 27. října zvou na její slavnostní vysvěcení. Koná se pouze za suchého počasí, což si můžete ověřit na www.pratelesobechleb.cz. Začátek ve 13,00 hodin.

Pohádkové Louny
Další divadelní přehlídka se chystá na víkend 27. a 28. října v Lounech. Raškovy Louny 2018 se odehrají ve Stálém loutkovém divadle v Lounech. První pohádka začíná v sobotu v 9,30 hodin, další jsou naplánované na 11,00, 14,00 a 16,30 hodin, v neděli budou pohádky dvě – v 11,00 a 14,30 hodin.

Strašidla na Jezeří
Zámek Jezeří se o víkendu zaplní strašidly. Po oba víkendové dny od 11,00 do 16,00 hodin se konají oživlé prohlídky. Duchové, upíři, příšery i podivnosti se letos nechali inspirovat letošním velkým výročím, stejně jako zlatou érou černobílého filmu a hororu.

Podzimní tvořivé dny
V sobotu i neděli od 10,00 do 16,00 hodin můžete navštívit Botanickou zahradu v Teplicích, která pořádá tvořivé dny. Vytvoříte si podzimní dekorace a papírové výrobky.

Hudební akce
Víkend bude plných skvělých hudebních zážitků. Třeba v teplickém klubu Knak vystoupí v pátek 26. října Monkey Business a v sobotu J.A.R. Ve sportovní hale v Mostě koncertuje v pátek 26. října na svém podzimním turné kapela Chinaski. V litvínovském Atticu hraje v pátek večer kapela Arakain, která vyrazila na Apage Satanas Tour.

Dušičkový speciál
Netradiční prohlídka za svitu svíček, kterou vás provedou rozličná strašidla všech možných druhů a kategorií, se chystá na sobotu 27. října v Kavalíru 2 v Terezíně. Pro děti budou připraveny strašidelné soutěže a pak si budou moct za odměnu v pekle u čertů opéct buřta na ohni. Pro návštěvníky bude připraveno i občerstvení. Chybět nebudou ani projekce a hudební doprovod. Vstupné: dospělí 80 Kč snížené 50 Kč rodinné 220 Kč. Začátek v 16,00 hodin.

Oslavy výročí
Výčet akcí k výročí založení Československa je bohatý, takže ho pro vás připravili samostatně v pondělním článku Kde oslavit vznik Československa. Zde se dozvíte o oslavách v Litvínově, Litoměřicích, Kadani, Duchcově či Teplicích a dalších městech. Další tipy níže.

Průvod obcí
Výročí Československa připomene též obec Zeměchy na Lounsku. V sobotu 27. října v 16,00 hodin vyjde od sokolovny průvod, který se zastaví u pomníku v Zeměchách, dojde na vysazení stromu republiky, vypouštění balónků v barvách trikolory a průvod skončí na zámku Nový Hrad. Program zakončí ohňostroj a občerstvení v zámeckém šenku. O hudební doprovod se postará Kaštanka.

Vysazení lípy
K vysazení památné lípy – Stromu Republiky dojde v neděli 28. října v 15,00 hodin na návsi ve Strupčicích

Lípa na hrad
Další lípa, tentokrát nazvaná Strom svobody, přibude v sobotu 27. října na cestě k hradu Křečov na Podbořansku. Vysadí ho tam Společenstvo pro památky Podbořanska v rámci budování naučné stezky na hrad. Sraz je ve 10,00 hodin, vysazení stromu je plánováno na poledne. Součástí akce bude také uložení časové schránky se vzkazy a předměty jako poselství budoucnosti, takže pořadatelé prosím všechny účastníky, aby si přinesli nějaký drobný předmět, který by rádi odkázali příštím generacím. 

Oslava se skauty
V neděli 28. října v 10,00 hodin ve Svojsíkových sadech (naproti ZUŠ) v Jirkově zasadí skauti z jirkovského střediska Hraničář k oslavě 100. výročí založení republiky český národní strom. Na místě zazpívají Jirkovské seniorky a budou zde zdarma k dispozici balonky, na které můžete napsat vzkaz do druhého století republiky. Pro děti bude připraven malý kvíz s otázkami z historie i současnosti naší republiky. 

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Foto: AŽD Praha.