e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tento víkend končí provoz na turistických linkách

publikováno: 22.10.2018, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Konec turistické sezóny se blíží, a tak máte tento víkend do neděle 28. října poslední možnost vydat se na výlety některým z turistických vláčků v Ústeckém kraji. Lodní linky budou jezdit až do 18. listopadu. V listopadu se konečně dočkáme zprovoznění trati na Moldavu.

"Ústecký kraj nabízí svezení na celkem šesti železničních tratích s turistickým potenciálem. Jedná se o staré lokálky, kde došlo k ukončení denního provozu, ale jež stále umí přilákat zájemce kouzelnou krajinou, kterou vedou. Jejich zvyšující se oblíbenost potvrzuje meziroční nárůst zakoupených jízdenek," vysvětluje mluvčí krajského úřadu Ústeckého kraje Magdalena Fraňková. 

Využít můžete třeba Doupovskou dráhu z Kadaně k Doupovským horám a na Podbořansko nebo Švestkovou dráhu z Mostu do Lovosic, do konce října jezdí též Kamenický motoráček, Brtnický cyklovlak, Zubrnický a Podřipský motoráček. Linky jezdí vždy o víkendech. Posledním říjnovým víkendem také skončí rozšířená přeprava jízdních kol v autobusech do Českého Švýcarska či Krušných hor.

Na příští rok plánuje kraj rozšířit síť turistických linek, na nichž platí tarify DÚK, o Horskou dráhu z Chomutova přes Vejprty až do německého Cranzahlu, která je letos také v provozu do konce října a nabízí svezení na hřeben Krušných hor. "Dalším novým přírůstkem bude v příštím roce Horský vlak, tedy linka na Moldavu. Počátkem listopadu zde konečně skončí výluka a pro cestující bude opět v provozu železniční spojení z Mostu. Slavnostní znovuotevření trati s akcí pro veřejnost proběhne v sobotu 17. listopadu," doplnila Fraňková.