e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Poslední komorní koncert v Teplicích, Beethovenův festival míří do finále

publikováno: 15.6.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Už jen poslední tři koncerty má před sebou Hudební festival Ludwiga van Beethovena, pořádaný v Ústeckém kraji Severočeskou filharmonií Teplice. V následujícím týdnu uslyšíte hudbu ještě v Teplicích a na zámku Velké Březno. Hned v pondělí 20. června je v Teplicích v Zahradním domě na programu komorní koncert mezinárodního kvartetu. 

Manoah String Quartet zvolil své jméno dle hebrejského slova Manoah, což znamená odpočinek a mír. Čtyři hudebnice v doprovodu vídeňského klavíristy Johannes Jess-Kropfitsche chtějí na domácích i zahraničních scénách navodit klid a příjemnou náladu pro všechny návštěvníky. Za dobu svého působení již účinkoval například v Daejeon Art Center, National Science Museum a jinde. Pro Daejeon Music Association uskutečnil koncert k 250. výročí Ludwiga van Beethovena. Návštěvníky koncertu čeká "Americký" smyčcový kvartet Antonína Dvořáka a Klavírní kvitent Johannese Brahmse.

Vstupenky v ceně 160 korun je možné zakoupit na místě nebo v předprodeji v pokladně Domu kultury. Koncert začíná v pondělí 20. června v 19,00 hodin. Ve středu 22. června se Hudební festival Ludwiga van Beethovena zastaví ve Velkém Březně a s koncertem vás opět seznámí Speciál Beethovenův festival 2022. Program najdete také na festivalových stránkách.