e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 13. až 15. dubna

publikováno: 11.4.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Víkend, který začíná šťastnou třináctkou, nabízí spoustu turistických akcí a výletů. Děti se mohou těšit na den sokolnictví na Horním Hradě (na fotce), dospělí na vinařské přehlídky.

Dny vína
Čtvrtek a pátek 12. a 13. dubna je velký svátek milovníků vína na Mostecku. Na Benediktu v Mostě se koná další ročník přehlídky Dny vína. Podrobnosti o vinařích, kteří letos dorazí, i vstupném, najdete v tomto článku

Vinařské Litoměřice
Další vinařská přehlídka se koná v pátek 13. a sobotu 14.dubna v kulturním a konferenčním centru v Litoměřicích. Otevřeno bude po oba dny od 10,00 do 19,00 hodin.

Žatecký půlmaraton a Žatecká desítka
Běžecký den chystají na 15. dubna v Žatci. U fotbalového hřiště odstartují dva závody – v 11,00 hodin Žatecký půl maraton na 21 km a krátce poté Žatecká desítka na 10 km. V 10,10 hodin ještě startují doprovodné dětské běhy na 400 a 750 m. Trť vede podél řeky Ohře, shodně s modrou turistickou značkou a cyklostezkou Ohře. Přihlášky jsou možné na www.hopmantriatlon.cz.

Jarní svod
Jarní svod loveckých psů na zámku Červený Hrádek začíná 14. dubna v 9,00 hodin ráno. Lovečti psi se na zámek vrátí také 12. května během Mysliveckého dne. Slavnostní zahájení kulturní sezóny se bude konat příští víkend. Podrobnosti o novinkách a akcích na zámku se dočtete zde.

Procházka po opevnění
V sobotu 14. dubna můžete vyrazit na vycházku po betonové linii prvorepublikového opevnění na pravém břehu řeky Ohře. Trasa povede přes Kystru, Radonice a Pátek. Sraz je buď v 8,45 hodin na železniční zastávce Libochovice nebo v 9,15 v Radonicích nad Ohří. Doporučena dobrá obuv a oblečení do terénu.

Podbořanským Středohořím
Další výlet nabízí společenství Místa zblízka. Vydat se můžete na sedmikilometrovou procházku okolím Buškovic na Podbořansku. Čeká vás putování krajinou, zajímavosti a výhledy. Startuje se prohlídkou buškovického kostela, který představí Vojta Peksa, krajinou bude provázet botanik Albert Šturma. Sraz u buškovického kostela v sobotu 14. dubna v 10,00 hodin.

Krajem Lučanů
166000 stop krajem Lučanů je tradiční turistická akce Klubu českých turistů. Koná se v sobotu 14. dubna se startem v sokolovně v Černčicích u Loun. Připraveny bududou trasy pro pěší (12, 20 a 35 km) i pro cyklisty (22 a 45 km), která vás provedou zajímavými místy Lounska. Ukončení bude v 17,00 hodin v místě startu.

Otevírání studánky
A přidáváme ještě jednu turistickou akci, kterou je otevírání studánky v Bezručově údolí v Chomutově, spojené s úklidem cesty na modré turistické značce. Start je v sobotu 14. dubna mezi 9,30 a 10,00 hodin v Penzionu Merkur, cíl v ve 14,00 hodin v restauraci První mlýn. Od Penzionu pro seniory vyrazíee po modré turistické značce, která vás povede po lesní cestě nad cyklostezkou v Bezručově údolí. Dojdeme ke studánce Bohumíra Pokorného, kterou speciálním klíčem a předneseným veršem odemkneme. Kdo je ochotný, může si sebou vzít igelitovou tašku a gumové rukavice na případný sběr odpadků na této cestě. 

Farmářské trhy
Jarní farmářská slavnost a trhy se konají v sobotu 14. dubna od 8,00 hodin na náměstí Svobody v Žatci. Další příležitost nakoupit farmářské produkty máte ve stejný den také v Lounech na Mírovém náměstí.

Setkání pěveckých sborů
Na zámku Klášterec nad Ohří se v sobotu 14. dubna od 17,00 hodin koná Setkání pěveckých sborů. Vystoupí Komorní soubor Septem Cantet Klášterec nad Ohři, Vokálně instrumentální soubor ZŠ Rudolfa Koblice Kadaň, Ženský komorní sbor Cantica Bohemica Litoměřice. Vstupné dobrovolné. Už v pátek se sbory setkají v Kadani v 18,30 hodin v kostele svatého Jana Křtitele.

Den sokolnictví
V sobotu 14. dubna bude Horní hrad u Stráže nad Ohří plný dravých ptáků i různých druhů sov. Na Dni sokolnictví a lovectví uvidíte celou řadu ptáků, letové ukázky dravců s přednáškami, budete mít možnost podržet si dravce na ruce, připraveny jsou hry a soutěže pro děti i dospělé, lukostřelba, expozice sokolnických potřeb. Děti mohou soutěžit o pasování na sokolníka. Otevřeno bude od 10,00 do 17,00 hodin, vstupné je 150 Kč dospělí, 100 Kč děti a 450 Kč rodina. 

Víkendová hudba
V sobotu 14. dubna hraje v KZ Orfeum Kadaň slovenská kapela Horkýže Slíže, začátek ve 20,00 hodin.
V mosteckém rokáči slaví v pátek 13. dubna kapela Player, gratulovat přijde Sandra a její vembloudi, začátek ve 21,00 hodin.
Trochu jiný styl hudby bude znít v pátek Vrchlického divadlem v Lounech, kde dechový orchestr ZUŠ od 18,00 hodin připomene slavnostním koncertem 100. výročí vzniku Československa.
V litvínovské Ponorce hrají v sobotu 14. 4. od 20,00 hodin Cocotte Minute s podporou Pio Squad.
Ve sportovní hale v Mostě se v pátek 13. dubna od 17,00 hodin koná Raprintfest s kapelou Arakain.

Festival Jeden svět
Po celý týden se v Lounech koná promítání a doprovodné akce filmové přehlídky Jeden svět. Celý program najdete v článku Festival Jeden svět se zastaví v Lounech

Další tipy můžete vyhledávat prostředním Kalendáře akcí.

Foto: Horní hrad.