e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek Červený Hrádek otevírá kulturní sezónu

publikováno: 9.4.2018, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zámek Červený Hrádek u Jirkova zahájí svou kulturní sezónu v sobotu 21. dubna. Už tento víkend v sobotu 14. dubna se ale koná první akce, a to jarní svod loveckých psů. Přečtěte si, co zajímavého chystá letos jirkovský KVIZ na sezónu.

Zahájení kulturní sezóny 2018 vypukne 21. dubna od 13,00 hodin. Čeká vás vystoupení ostrostřelců, koncert Big Bandu Zdeňka Tölga a od 15,00 hodin Dětský kabaret s divadlem HnedleVedle. Od 17,00 hodin pak zahrají Roháči z Lokte. Během dne také ukázka dravců, předvádění řemesel, prodejní stánky a občerstvení. Vstupné je 50 Kč dospělí, 20 Kč děti.

Jarní svod loveckých psů na zámku Červený Hrádek začíná 14. dubna v 9,00 hodin ráno. Lovečti psi se na zámek vrátí také 12. května během Mysliveckého dne. Na květen pak zámek chystá setkání obyvatel zaniklých obcí a 27. května oblíbený Pohádkový les pro děti. V květnu se bude také v zahradě Kludského vily konat multižánrový festival Kludského zahrada. V létě pak nebude na zámku Červený Hrádek chybět tradiční hradozámecká noc a Mistrovství  Mistrovství ČR ve vaření svíčkové. Ve velkém bude letos probíhat zářijová Jirkovská hornická pouť, která slaví 50. výročí.

Podrobnosti o akcích budeme průběžně přinášet v Tipech na víkend a Kalendáři akcí.

Foto: Zámek Červený Hrádek.

P.I.