e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Benedikt opět přivítá milovníky vína

publikováno: 4.4.2018, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Další ročník výstavy Dny vína na Benediktu v Mostě se bude konat ve čtvrtek a pátek 12. a 13. dubna. Po obě odpoledne budou milovníky vína čekat degustace dvanácti českých a moravských vinařství a dva stánky s víny zahraničními. Nabídku vín doplní delikatesy sladké i slané.

Kdo se letos představí? Svá vína nabídnou slovácké Vinařství Gertner, Hanzel ze Znojemska, vítěz jednoho z ročníků Lahofer, Šebesta z Mikulovska, VM Zborovský z Velkých Pavlovic, bohatou řadu vín nabídne též Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice. Velkou účast mají tradičně Velké Bílovice - Sing Wine, Zapletal a vinařství U Svatého Martina a vinařství ZD nedalekých Němčiček. Domácí českou produkci bude zastupovat třebívlické vinařství Johann W a vinařství Pod Rabobýlem z Litoměřicka. Poprvé se představí portugalské vinařství Quinta da Plansel. Další zahraniční značky z Francie, Portugalska a Německa nabídne dovozce vín Bela Most.

Kromě vína budete moci ochutnat francouzské lahůdky restaurace Benedikt Most, sýry ze Sýrárny Most a sladkosti cukrárny U Radnice z Litvínova, jejíž doménou jsou makronky.

Ve čtvrtek i pátek bude v areálu hotelu a restaurace Benedikt v Mostě otevřeno od 15,00 do 20,30 hodin. Jednodenní vstupenka stojí 250 korun. Pořadatelem sedmého ročníku Dnů vína je firma Bela Most.

Na kompletní program Dnů vína 2018 můžete podívat zde