e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 1. až 3. června

publikováno: 30.5.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První červnový víkend je samozřejmě ve znamení Dne dětí. S dětmi můžete slavit s Fíkem v Kadani, s piráty v Litvínově, v pravěku v Březně, na zámku v Jimlíně nebo v muzeu v Chomutově.

Narozeniny Maxipsa Fíka
Nejoblíbenější bernardýn v Česku, pohádkový Maxipes Fík, bude mít narozeniny. Oslaví je s dětmi v sobotu 2. června velkým programem v Kadani. Dopoledne se koná Mistrovství světa ve skoku pro něco a odpoledne pak zábavný dětský program na nábřeží a v Amfíku. Už od středy bude kino Hvězda promítat Večerníčky. Podrobný program najdete v článku Maxipes Fík oslaví narozeniny v Kadani 2. června.

Večerní prohlídky zámku
V sobotu 2. června můžete vyrazit na večerní prohlídky zámku Valdštejnů v Litvínově. Kostýmované prohlídky budou zaměřené na historii zámku, uvidíte barokní tance, gotické sklepy a také nový příběh Krušnohororů. Prohlídky začínají v osm, devět a deset hodin. Rezervace: tel. 603 151 600, vstupné: děti, studenti 20 Kč, důchodci 30 Kč, dospělí 50 Kč, rodinné 90 Kč.

Pirátský den
Oslavu dne dětí s pirátskou tématikou připravuje zámek Valdštejnů v Litvínově na neděli 3. června. V zámku děti čeká pirátká a námořnická show, dílničky i malování na obličej. Před zámkem se pak budou moci vyřádit na pirátské skluzavce. Vstupné je jen 20 korun. Podrobnosti v článku Litvínovský zámek chystá pro děti pirátský den.

Flerjarmark
Hravý a tvořivý má podtitul flerjarmark pořádaný v sobotu 2. června v zahradě i uvnitř Oblastního muzea v Mostě. Čeká vás téměř 60 různých prodejců rukodělných výrobků - dekorace, textilní a kožené výrobky, šperky, přáníčka, doplňky do bytu či na sebe nebo hračky. K vidění bude i výroba některých prodávaných kousků. Budou připraveny tvořivé dílničky pro malé i velké, ve kterých si budou moci návštěvníci vyrobit drobnosti pro potěšení, či dárečky pro své blízké, nebo se jen seznámit se zajímavou výtvarnou technikou. Pro děti budou v rámci dětského dne připraveny atrakce a odměny, pro všechny ostatní dobrá káva a občerstvení. Akce bude doplněna vystoupeními žáků a studentů škol z Mostecka a okolí.

Sokolský den dětí
V pátek 1. června hostí rozhledna Červeňák u Dobroměřic tradičně oblíbený sokolský Den dětí na Červeňáku. Tentokrát na téma "Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky." Začátek v 16,30 hodin.

Dětský den
Spolek Vtelno žije pořádá tradiční Dětský den v areálu bývalé školy ve Vtelně u Mostu. Od 10,00 hodin budou probíhat soutěže pro děti o ceny, od 14,00 hodin indiánský program a od 17,00 hodin hraje kapela Živá huba.

Prohlídka parku
Pro všechny, kteří se chtějí seznámit se zajímavostmi kláštereckého zámeckého parku, pořádá informační centrum komentované prohlídky. Další z nich vyrazí už tuto neděli 3. června ve 14,00 hodin. Vstupenky zakoupíte v informačním centru pod radnicí nejpozději půl hodiny před prohlídkou. Doporučujeme rezervovat si je na telefonu 474 359 687 nebo e-mailu icklasterec@muklasterec.cz. Vstupné je 30 Kč, děti do 12 let zdarma. Podrobnosti o prohlídkách v článku.

Muzejní noc
Františkánský klášter v Kadani chystá na sobotní večer 1. června kostýmované večerní prohlídky nazvané Tři poutníci. Zapojí se tak do festivalu muzejních nocí. Letos připomene výročí 540 let od zbožné pouti biskupa Jana Filipce, vévody Štěpána Zápolského a Hynka z Poděbrad, kterou vykonali roku 1478 k tehdy nejslavnějšímu poutnímu místu v zemi – ke Čtrnácti svatým pomocníkům do Kadaně. V prohlídce za svitu svíček se setkáte s diplomaty – biskupy, vojáky a básníky. Prohlídky začínají od 19, 20, 21 a 22 hodin. Vstup zdarma. Rezervace na e-mailu: liebscher@kultura-kadan.cz nebo tel.: 602 104 242. 

Festival pravěkých řemesel
Víkend plný inspirace chystá Archeologický skanzen Březno u Loun. Přijďte se podívat, vyzkoušet, naučit, vytvořit.. Zjistíte, jak se kdysi vyráběly šperky, kamenné a kovové nástroje, zbraně, nádobí, koše, oblečení, keramika, jídlo, uhlí, hudební nástroje a další potřebnosti. Přijďte si vytočit misku, vyrobit koženou peněženku, plstěnou čapku, kamennou psací destičku nebo třeba košík… Otevřeno od pátku 1. do neděle 3. června od 9,00 do 17,00 hodin. 

Noční výstup
V Duchcově se opět otevře na letní sezónu vyhlídková věž kostela církve Československé husitské. Nabízí rozhled po Duchcově, výhled na České středohoří i Krušné hory. Sezónu zahájí v sobotu 2. června nočním výstupem - otevřena bude od 21,00 do 22,00 hodin.

Litoměřický hrozen
Hrad Litoměřice bude již posedmé dějištěm prezentační, prodejní a soutěžní výstavy  Litoměřický hrozen. V prostorách litoměřického hradu vám v sobotu 2. června od 10,00 do 22,00 hodin vinaři z Čech a Moravy představí své produkty. V rámci výstavy proběhla již v květnu soutěž vín a výsledky budou slavnostně vyhlášeny na Litoměřickém hroznu. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý doprovodný program.  

Den dětí v bludišti
Další oslava Dne dětí se bude konat ve 3D bludišti v korunách stromů v Oseku. Zábavné odpoledne plné her a soutěží začíná ve 14,00 hodin, vstupné je 50 Kč. Děti budou bavit postavičky z Disneyovek.

Milada Run
Běžecký závod Milada Run se bude konat na jezeře Milada u Chabařovic v neděli 3. června. V rámci druhého ročníku si mohou běžci vybírat ze tří hlavních tras. Půlmaratonskou trasu doplní opět desítka a pětka a dopolední dětské závody. Mezi hlavní novinky bude patřit týmová soutěž, rodinný závod, nadstandardní běžecký servis a výrazně rozšířený doprovodný program. Program, startovné, konkrétní trasy a další informace najdete na našem webu www.miladatour.cz. 

Sraz cooperů
Milovníci vozů Mini Cooper se sejdou o víkendu v Žerotíně na Lounsku. V sobotu v 11,00 hodin startuje spanilá jízda do Loun, kde si náměstí budete moci prohlédnout vozy od 12,00 do 13,30 hodin, prohlídku doplní zábavný program.

Léto je tady
Jak to poznáte? Přece začínají promítat letní kina! To první je v Žatci a promítací sezónu odstartuje už první červnový den. V červnu se bude promítat od 21,30 hodin, vždy od čtvrtka do neděle. Program kina najdete v Kalendáři akcí.

Den dětí na zámku
Den děti chystá též zámek Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku. Konat se bude v neděli 3. června od 10,00 do 17,00 hodin. Děti bude bavit Míša Dolinová, o muziku se postará zpěvačka Ivana Košínová. Nejen kluci si užijí představení šermířů ze skupiny Balestra. Připravené budou soutěže a mnoho dalšího. Vstupné do zámeckého areálu bude dobrovolné. 

Den dětí v muzeu
Oblastní muzeum v Chomutově pořádá akce pro děti a jejich rodiče v expozici Svět Krušných hor v pátek 1. a sobotuv2. Června. Součástí budou zábavné kvízy, hry a soutěže z dob našich babiček. Pro děti vstup zdarma. V pátek je otevřeno od 9,00 do 17,00 hodin, v sobotu od 13,00 do 17,00 hodin. Koná se v Domě Jiřího Popela z Lobkowicz, Palackého 86.

Noční vyhlídka
Kostel svatého Mikuláše v Lounech, respektive jeho vyhlídková věž, se i tuto sezónu několikrát otevře ve večerních hodinách. Vyhlídku na noční Lounsku si můžete dopřát již tento pátek 1. června od 20,00 do 22,00 hodin. Vstupné 20 Kč dospělí, děti a senioři 10 Kč. Další termíny budou vždy první pátek v červenci, srpnu a září.

Atletika pro děti
V rámci Dne dětí v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově představí Český atletický svaz v sobotu 3. června své projekty. Rodiče s dětmi se budou moci těšit jak na tradiční sportování s Atletikou pro děti, tak na prezentaci nového projektu Pohybová gramotnost - Atletika pro celou rodinu. Příjemnou společnost malým návštěvníkům bude dělat pohádkový Krteček, dospělé jistě zaujme autogramiáda vícenásobného medailisty z mistrovství Evropy a halového mistrovství světa, tyčkaře Jana Kudličky. Atletickou zónu najdou návštěvníci ve skanzenu Stará Ves, který po celé odpoledne nabídne široké spektrum zábavy. Program začíná ve 13,00 hodin.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Foto: Kulturní zařízení Kadaň.