e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zažij pohádku jako nikdy předtím, láká festival v Kadani

publikováno: 18.5.2023, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Kadaň se příští týden opět promění v pohádkové království. V úterý 23. května tam začíná druhý ročník Kadaňského pohádkového festivalu. Konat se bude až do pátku nejen v kině Hvězda, ale i na dalších místech města. A určitě dorazí i Fík s Ájou.

Akce, která v loňském roce přilákala do kadaňského Kina Hvězda stovky pohádkových nadšenců, má ambice uspět a předčit očekávání i v letošním roce. Návštěvníci se mohou těšit na interaktivní program v kině, ale i jeho okolí, který je vtáhne přímo do děje. A i právě proto je mottem letošního ročníku „Zažij pohádku jako nikdy předtím“.

Základem jsou samozřejmě pohádky, které poběží od rána do odpoledne v Kině Hvězda. V rámci festivalu se ale budou konat nejrůznější workshopy, divadelní vystoupení, hry soutěže a besedy se zajímavými osobnostmi. Hudební hvězdou festivalu pak bude zpěvák Reago, který byl v roce 2021 oceněn v anketě Zlatý slavík třetím místem v kategorii hip hop a rap. Kromě toho se v rámci festivalu uskuteční i již tradiční soutěžní přehlídka nejlepší pohádkové tvorby současnosti z dílny studentů FAMU – Filmová a televizní fakulta AMU.

Nabitý program začíná již ráno a trvá až do večerních hodin. V úterý dorazí právě Raego (od 17,00 hodin), koná se workshop Lunapark filmový vynálezů či vystoupení klaunů. Ve středu je připraven například workshop filmového herectví či show s Hopsíkem. Ve čtvrtek se koná bál plný písniček, vystoupení pěveckého sboru ZUŠ Kadaně nebo beseda s oblíbeným pohádkovým princem Janem Čenským. V pátek pak zakoončí festival například vystoupení hudebního divadla a film Malá mořská víla. Podrobný program najdete na webu https://kadanskypohadkovyfestival.cz.