e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Kadani začal pohádkový festival

publikováno: 28.5.2024, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes, v úterý 28. května, začal v Kadani další ročník Kadaňského pohádkového festivalu. Do pátku 31. května se město Kadaň opět promění v místo, kde Fantazie nezná hranic. Tak totiž zní podtitul letošního ročníku, který bude probíhat v kině Hvězda i na dalších místech Kadaně.

Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v 16,00 hodin před kinem Hvězda. Pro veřejnost budou k dispozici také promítání klasických pohádek a speciální filmové projekce vytvořené studenty Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze. V kině se promítá každé odpoledne od 13,30 hodin a před kinem je připraven zábavný program s herní zónou. Festivalová scéna za kinem pak odpoledne nabídne divadla, hudební a taneční vystoupení, kouzelnickou show.

Část programu se také odehraje v partnerském městě Aue-Bad Schlema v sousedním Sasku. Následující dny pak slibují dobrodružství a zábavu pro celou rodinu. Pro děti ze škol a školek budou k dispozici další divadelní představení a promítání cirkusových kousků. 

Slavnostní zakončí festivalu se koná v pátek 31. května od 17,00 hodin a jeho hostem bude herec Josef Dvořák, který namluvil slavné večerníčky s Maxipsem Fíkem, symbolem celého festivalu i Kadaně.