e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Protidrogový vlak přijíždí do Chomutova a Klášterce nad Ohří

publikováno: 27.5.2024, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Revolution train zaměřený na protidrogovou prevenci dorazí ve středu 29. května do Chomutova a v pátek 31. května zastaví na kláštereckém nádraží. Dopolední programy jsou rezervovány pro školy, odpoledne pak může přijít široká veřejnost.

Vlaková souprava, která brázdí Českou i Slovenskou republiku, prostřednictvím velmi emotivních zážitků varuje před nebezpečím drog, legálních i nelegálních. Určen je především mladým lidem, a proto připravuje vždy na dopoledne programy pro školy. Odpoledne jsou pak vítáni rodiče s dětmi, protože náznaky užívání drog se objevují již u dětí ve velmi nízkém věku. Rodiče si závislosti u dítěte dlouho nemusí všimnout a nakonec může být pozdě. Cílem projektu je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů efektivně zapůsobit na návštěvníka vlaku a inspirovat jej k pozitivním životním volbám.

Revolution train zastaví 29. a 30. května na nádraží v Chomutově a 31. května v Klášterci nad Ohří. Odpolední program probíhá od 15,30 do 18,00 hodin a začíná každých 20 minut a vstupné je zdarma.