e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hlasování v Klášterci vyhrála stezka pro bosé nohy

publikováno: 10.1.2024, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Téměř šest stovek obyvatel Klášterce nad Ohří rozhodlo o pořadí nápadů z řad veřejnosti, které se v letošním roce zrealizují v rámci participativního rozpočtu Společně pro Klášterec. V sedmém ročníku bude na nápady obyvatel rozdělen jeden milion korun.

S výrazným náskokem téměř stovky hlasů vyhrál projekt Petry Šmejcové na vybudování chodníku pro bosé nohy v lázních Evženie. „Lázeňský park je cílem procházek jak místních obyvatel, tak i návštěvníků lázní či turistů. Děti i dospělí by si jistě mohli pobyt v parku zpříjemnit stezkou pro bosé nohy, která by se nacházela poblíž lázeňského rybníku a nabízela by zábavu i odpočinek formou střídání různých materiálů. Nevšední smyslový zážitek přinese blaho jak nohám, tak i duši,“ říká ke svému projektu autorka nápadu.

Podobný nápad měla i Michaela Hajná, která navrhla vybudování stezky pro bosé nohy a také malovaných her na chodník v Královehradeckém cykloparku. Její nápad skončil na druhém místě, třetí pak je vánoční nazdobení douglasky na Petlérské.

Město bude realizovat tolik projektů, kolik se vejde do rezervované částky jednoho milionu korun. Od roku 2017 město realizovalo již 23 projektů, které navrhla veřejnost. Nejčastěji se jedná o dětská hřiště, ale i veřejné ohniště, hřiště pro psy, vyhlídky, fitness prvky pro dospělé nebo autobusovou zastávku.

Ilustrační foto: iStock.