e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dobrovolníci z dolů pomáhají okolním obcím

publikováno: 28.5.2024, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Další ročník dobrovolnického projektu Severočeských dolů nazvaného Společně a Dobrovolně se rozběhl. Zaměstnanci důlní společnosti mohou místo práce vyrazit na pomoc v okolních obcích nebo neziskových organizacích.

První lokalitou, kam dobrovolníci ze Skupiny SD vyrazili, byl Málkov na Chomutovsku. Po dohodě se starostou se postarali o zvelebení autobusových zastávek podél hlavního silničního tahu I/13. Tucet dobrovolníků se během dopoledne stihl postarat o jejich očištění i nový nátěr včetně okolních zábradlí. Odměnou za práci jim bylo společné posezení na koupališti a dobrý oběd.

Ještě před prázdninami se chystá další skupina dobrovolníků do Světce na Bílinsku. Tam vyjeli pracovníci dolů vloni poprvé a starostka Barbora Bažantová si jejich pomoc velmi pochvalovala. „Udržujeme tolik ploch veřejné zeleně, že se v letních měsících k dalším opravám vůbec nedostaneme. Jsem tedy moc ráda, že nám zaměstnanci dolů pomohli, a věřím, že příští rok přijedou znovu,“ řekla po loňské brigádě.

V září se brigádníci chystají do Braňan a v říjnu do Chomutova. „Chceme letos pomoci ještě jedné neziskové organizaci, která bude ruce našich zaměstnanců potřebovat,“ vysvětlila Petra Maliňáková z oddělení komunikace Severočeských dolů.

Dobrovolnického projektu se může zúčastnit každý zaměstnanec Skupiny SD vždy jeden kalendářní den v roce. Obce a neziskové organizace mohou požádat o pomoc oddělení komunikace.