e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam přijde Mikuláš?

publikováno: 3.12.2015, kategorie: Pro děti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Chcete své děti vyděsit pořádným čertem? Nebo je naopak potěšit dárkem s Mikulášem na oslavě, kam rohatí nemůžou. Chcete to mít s pohádkou? Našli jsme pro vás všechny alternativy. Pro otrlé bude třeba krampus show v Žatci, Mikuláš bez čerta do razí do jirkovské Archy, k tomu spousta pohádkových představení... Vybírejte z dvou desítek tipů na Mikulášskou oslavu.

V Mostě a Litvínově bude opět jezdit Mikulášská tramvaj. V Mostě to bude 6. prosince od 15,00 do 18,00 hodin od Prioru, jízdenky jsou k dispozici v SVČ za obrázek. V Litvínově tramvaj s nadílkou jezdí v pátek 4. prosince od 14,00 hodin od obchodního domu Elko, jízdenku je možné získat na zámku. Nezapomeňte, že tramvaj je určena jen pro děti do 10 let.

Pokud si vaše děti zaslouží jen čerta, vezměte je do sklepů Střediska knihovnických a kulturních služeb v bývalém jezuitském areálu v Chomutově. Lucifer zde zlobivé děti přijímá každý den od 13,00 hodin. Podrobnosti se dočtete v článku V chomutovských sklepích se usadí čerti

Mikulášská nadílka s Divadélkem Uličník se chystá v sobotu 5. prosince od 16,00 hodin v Kulturním domě v Lomu na Mostecku. Děti vstup zdarma, dospělí 30 Kč.

Sněhová královna přiveze nadílku dětským divákům v Docela velkém divadle v Litvínově v sobotu 5. prosince od 16,00 hodin. 

Pohádka s nadílkou je připravena také na neděli 6. prosince v litvínovské Citadele – od 17,00 hodin začíná pohádka Křemílek a Vochomůrka.

Ve skanzenu Stará Ves v Chomutově budou řádit čerti (na fotce z minulých ročníků) v sobotu 5. prosince. Krotit je ale bude Mikuláš a čekání na něj zpestří zábavný program ve stodole skanzenu. Program začíná v 15,00 hodin a vstupenky jsou k dostání do 14,45 hodin u vchodu u restaurace U Pratura. Vstupné dospělí 65 Kč, děti 40 Kč.

Mikulášská s divadlem Hnedle vedle se koná v oddělení pro děti a mládež knihovny v Klášterci nad Ohří. Vánoční show se uskuteční v neděli 6. prosince v 15,00 hodin.

Mikulášskou bez čerta nabízí jirkovské mateřské centrum Archa 777 v pátek 4. prosince v 16,00 hodin, kdy budou na náměstí probíhat trhy a rozsvěcení stromů. Vstupné jsou vánoční dobroty pro děti. Podrobnosti o jirkovském programu zde.

Divadelní nadílku s Mikulášem a písničkami kapely Nedloubej se v nose si mohou děti od tří let užít v Rozmáňu v Mostě v pátek 4. prosince od 17,00 hodin. Nadílka bude následovat i po představeních v sobotu – od 10,00 hodin je na programu nově uvedené Vánoční přání a od 17,00 hodin Drakopohádky s tančírnou.

Malé děti ze Žatce by na náměstí Svobody měly dorazit v sobotu 5. prosince, kdy se tam koná Mikulášská nadílka. Poněkud drsnější zábavu nabídne průvod krampusů v neděli. Podrobnosti o celém týdnu akcí v Žatci najdete zde

Zábavu pro celou rodinu nabídne sobotní program nazvaný Den a noc svatého Mikuláše v mosteckém muzeu. Pro děti  budou připraveny adventní dílny, příběh svatého Mikuláše i kováři s čerty. Večer pak na program naváže muzejní noc. Vše se dozvíte v článku Den a noc svatého Mikuláše v muzeu. 

Čert a Mikuláš dorazí také na náměstí v Lounech, a to v neděli 6. prosince od 13,00 hodin. Masky mohou soutěžit o nejhezčího čerta a Mikuláše, představí se také se svými programy děti z místních škol. Na závěr, v půl páté, uvidíte ohnivou show.

Mikulášskou pohádku O kouzelné peci s nadílkou v režii Divadla v Pytli Petra Stolaře nabízí Lidový dům Pozorka Dubí. Začátek v sobotu 5. prosince v 10,00 hodin, děti zdarma, dospělí 30 Kč.

Stejná pohádka je připravena pro děti v Oseku v KD Stropník v neděli 6. prosince od 1500 hodin. Cena pro děti (s balíčkem) je 90 Kč, pro dospělé 30 Kč, přihlášky přijímá DDM Osek.

Vánoční divadlo v mikulášskou nadílkou potěší děti v pátek 4. prosince od 16,30 hodin v Rodinném centru Rozmarýn v městském parku v Chomutově.