e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jirkov rozsvítí výzdobu na mikulášském trhu

publikováno: 1.12.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zatímco ve většině měst už od víkendu vánoční stromy září, Jirkov má slavnostní rozsvěcení teprve před sebou. V pátek 4. prosince se postarají o výzdobu náměstí Dr. E. Beneše děti. Celý den se koná mikulášský trh, který vyvrcholí večerním programem a ohňostrojem. Další předvánoční akcí bude tradiční charitativní trh 14. a 15. prosince.

"Každá škola, školka, Dům dětí a mládeže Paraplíčko, Archa 777 a dětský domov z Vysoké Pece, ozdobí vlastními dekoracemi malé smrčky," informovala Eva Dušková z jirkovské radnice. Po celý den od 10,00 hodin bude probíhat na náměstí mikulášský trh a v 17,00 hodin začíná slavnostní program v podání Divadla V Pytli. Zakončen bude jako vždy ohňostrojem v 18,00 hodin.

"Mezi již tradiční akce náleží také adventní trhy v Kostelní ulici. Letos proběhnou v pondělí a úterý 14. a 15. prosince. Ve stáncích budou své výrobky nabízet žáci jirkovských školských zařízení i Dětského domova ve Vysoké Peci, místní senioři a Mlýnský spolek," uvedla Eva Dušková. Vloni se tak vybralo přes 120 tisíc korun, které získalo občanské sdružení Prohandicap. Jak prozradil Bedřich Fryč, vedoucí KVIZ Jirkov, letošním hostem benefičního trhu bude modelka Veronika Kašáková, finalistka České Miss, která vyrostla v nedalekém dětském domově ve Vysoké Peci. Součástí programu jsou dopolední tvořivé dílny pro děti a odpolední vystoupení.

Oblíbenou vánoční akcí v Jirkově je také živý Betlém na zámku Červený Hrádek. Chybět nebude ani letos. Na Štědrý den se bude průvod lidí a zvířat klanět Ježíškovi od 11,00 do 15,00 hodin.