e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické divadlo nabídne o prázdninách dvě opery

publikováno: 3.7.2024, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Hned dvě operní premiéry nabídne v červenci divákům Krušnohorské divadlo Teplice v rámci oslav výročí 100 let od založení divadla. Do Teplic po pauze opět zavítají studenti Evropské hudební akademie. Těšit se můžete na Dvořákovu Rusalku a Mozartovu operu Cosi fan tutte.

První premiérou bude uvedení pohádkové opery Rusalka Antonína Dvořáka v neděli 14. července od 17,00 hodin a ve středu 17. července od 19,00. Studenti společně se Severočeskou filharmonií Teplice nastudují také komickou operu z konce 18. století Cosi fan tutte, kterou napsal Wolfgang Amadeus Mozart a jejíž děj je zasazen do Neapole. Tato představení se konají v neděli 21. července od 17,00 hodin a v úterý 23. července od 19,00 hodin.

Představení pro Teplice nastuduje Severočeská filharmonie Teplice ve spolupráci s Operním studiem Univerzity v kanadském Vancouveru. Obě představení diriguje Norbert Baxa. Rusalku režíruje Nancy Hermiston, režijní práce na Mozartově opeře se ujal Krzysztof Biernacki.

Vstupenky na všechny čtyři operní představení jsou k dispozici na www.dkteplice.cz nebo v pokladně Krušnohorského divadla.

Již v červnu se v rámci oslav 100. výročí teplického divadla konala významná hudební událost, kterou bylo uvedení obnovené historické opery Perkmon

Foto: Wikimedia Commons, VitVit