e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 31. května až 2. června

publikováno: 29.5.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První červnový víkend samozřejmě patří oslavám dětského dne. Nabídneme ale také muzejní noc v Teplicích, hornickou slavnost v Olbernhau, víkend trucků v Panenském Týnci, pohádkový festival v Kadani nebo pivní v Petrohradu.

Muzejní noc
Jubilejní 20. muzejní noc se uskuteční v teplickém zámku v pátek 31. května od 18,30 do 22,30 hodin. Zažijte muzeum v jiném světle s divadelními scénkami Divadleního spolku Panoptikum Maxe Fische, hudebním vystoupením kytarového dua Fópá, ohnivou show a výstavou prací Střední školy obchodu a služeb. Přístupné budou také výstavní prostory, Románská expozice a Grotta. Oživené prohlídky zámku ve skupinách max. 30 osob budou vypraveny každou půlhodinu.

Den světového dědictví UNESCO
V saském Olbernhau, kousek za česko-německou hranicí v Olbernhau připomenou v neděli 2. června pět let od zapsání Krušných hor do seznamu světového dědictví UNESCO. V areálu huti Saigerhutte se od 11,00 do 17,00 hodin představí na "Míli světového dědictví" spolky a organizace z hornického regionu. Ve 14,00 hodin se uskuteční velký dvouhodinový koncert několika hudebních sborů se 120 hudebníky. Program vyvrcholí v 17,00 hodin hornickou přehlídkou, která bude pochodovat po ulicích Grünthaler Straße, Zollstraße a An der Natzschung. Slavnostní zakončení v areálu Saigerhütten začne přibližně v 17,30 hodin.

Dětský den v zahradě
V Klášterní zahradě v Žatci se v neděli 2. června koná dětský den. Od 13,00 hodin je připravena zábava pro děti a tvořivé dílny s Městskou knihovnou.

Dětský den na hipodromu
Program ke svému svátku si mohou děti užít také v Mostě na hipodromu. V sobotu 1. června je pro ně od 14,00 do 18,00 hodin připraveno odpoledne plné soutěží, hudební program s DJ, malování na obličej, projížďky na koních a novinou bude skákací traktorbagr.

Truck Week
Na letišti Panenský Týnec u Loun se o víkendu uskuteční sraz pro všechny milovníky velkých aut a dobré zábavy. Kamiony začnou přijíždě již v pátek 31. května, kdy se konají tréninkové sprinty. V sobotu vyjíždí v 9,45 hodin spanilá jízda, odpoledne se můžete těšit na sprinty, exhibici na čtyřkolce, zásah hasičů a exhibici trialových vozu. V deset večer se všechny kamiony rozsvítí. Během sobotního programu budou probíhat soutěže pro děti, zdarma bude k dispozici skákací hrad a děti potěší Mickey a Minie, chybět nebudou stánky s občerstvením i moto doplňky.

Koncert pro Most
Baroko pro každého je téma koncertu, který se odehraje v pátek 31. května od 19,00 hodin na mosteckém hradě Hněvín. Zazní Vivaldiho Čtvero ročních období a další skladby. Účinkuje soubor Barocco sempre giovane, Václav Hudeček, Tereza Mátlová, Jiří Stivín a další.

Pohádkový festival
Do pátku 31. května se město Kadaň promění v místo, kde Fantazie nezná hranic. Tak totiž zní podtitul letošního ročníku Kadanského pohádkového festivalu, který bude probíhat v kině Hvězda i na dalších místech Kadaně. Podrobnosti najdete v článku

Výstava modelů
Třetí modelářská výstava Severočeského leteckého archívu Most se opět uskuteční v Oblastním muzeu a galerii v Mostě. Tentokrát s podtitulem Pocta Zdeňkům. Konkrétně v modelářském světě velice známým Zdeňku Sekyrkovi a Zdeňku Fléglovi. Potrvá dva týdny a otevře se v sobotu 1. června.

Dovalte na Vale
Další festival v ulici Na Valích v Lounech se koná v sobotu 1. června. Street festival jídla, hudby a pití začíná v poledne a pokračovat bude až do noci. Vystoupí HD Zlouni, mažoretky Slunečnice, kapela Highland, Dj Kopy, 4.cenová, A Bag of Potatoes a další.

Pivní slavnosti
Petrohradu na Podbořansku se v sobotu 1. června konají pivní slavnosti. Čepovat se budou především regionální piva, chybět nebude ani jídlo a hudební vystoupení. Akce se koná v areálu Pivovaru Petrohrad.

Party ve Fratiškánu
Františkánský klášter v Kadani a jeho zahrady ožijí multižánrovým festivalem pARTy ve Františkánu. Startuje v sobotu 1. června v poledne. Hrát budou Gaia Mesiah, Zrní, Alice a Dan Bárta, N.O.H.A, Jaromír 99, Mucha, Už jsme doma a spousta dalších muzikantů, které doplní například přednášky.

Ressl Kros Run
Sedmý ročník běžeckého závodu se koná v sobotu 1. června na stezkách vrchu Ressl v Mostě. Připraveni jsou trasy 10,3 a 5 km pro běžně a 5 km canicross. Prezentace probíhá od 9,00 do 10,30 hodin, závody pak startuje postupně od 9,55 do 11,15 hodin. Registrace pouze předem na www.stopnito.cz.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto: Město Olbernhau