e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jarní prázdniny začaly, hory opět se sněhem

publikováno: 27.2.2023, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Se začátkem jarních prázdnin na Mostecku a Chomutovsku se umoudřilo počasí také v Krušných horách a přineslo očekávanou sněhovou nadílku. Rozjíždějí se proto opět některé lyžařské areály.

Od pondělí 27. února slibuje zprovoznění celého areálu Telnice. Jezdit se bude od 9,00 do 16,00 hodin, na sjezdovkách je 35 - 45 cm sněhu.

V pondělí chtějí spustit provozovatelé skiareálu Český Jiřetín vlek č. 2 u kostela, v provoz bude od 9,00 do 16,00 hodin každý den.

Už od víkendu je v provozu skiareál Alšovka u Klášterce nad Ohří, tady už zahajují sezónu potřetí. Zatím se jezdí pouze na velkém vleku. "Dle předpovědi by se mělo ochladit, jakmile to podmínky dovolí zprovozníme i malý vlek a sjezdovku číslo 1," informovali před víkendem provozovatelé. Otevřeno bude po celé prázdniny, využít můžete i půjčovnu a instruktory.

Skiareál Mezihoří má porouchaný vlek a zatím je mimo provoz.

Sport areál Klíny obnovuje provoz vleku K1 a lyžařské školy v pondělí 27. února a následující den, v úterý 28. února, spustí také lanovku.

Výborné lyžařské podmínky hlásí nejvyšší lyžařské středisko Krušných hor Klínovec, kde je v provozu více než 24 km sjezdovek.

Běžecké tratě většinou čekají po sněžení na své úpravy. Například na Dlouhé Louce plánují úpravu na pondělí 27. února. V neděli byly upraveny některé trasy v okolí Vitíšky a Cínovce na Teplicku, ale kvůli silnému větru je sjízdnost špatná.

Ilustrační foto: pixabay.com