e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 27. až 29. října

publikováno: 25.10.2023, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dýně, strašidelné masky a lampiony - to jsou propriety, které budete potřebovat tento víkend. Strašidelný program nabídnou zoo v Chomutově i Ústí nad Labem, zámek Krásný Dvůr, rozhledna na Červeňáku nebo centrum Žatce.

Strašidelná cesta parkem
Oblíbená a tradiční strašidelná cesta zámeckým parkem v Krásném Dvoře letos připadá opět na dva dny, a to konkrétně na 27. a 28. října. Začátek stezky se nachází na zámeckém nádvoří a pokračovat bude do zámeckého temného parku osvětleného jen loučemi a lampiony. Tam budou na návštěvníky po celé trase čekat tajemné bytosti a strašidla, která v Krásném Dvoře ožívají tradičně koncem října. Podrobné informace v článku Na zámku Krásný Dvůr se otevře strašidelná cesta parkem

Halloweenská rozhledna
Frotzlova rozhledna na Červeném vrchu u Dobroměřic na Lounsku bude v sobotu 28. října patřit halloweenským oslavám. Děti čeká napínavá detektivní hra, strašidelná dílna a chybět nemůže ani dlabání dýní. Více o připravené zábavě v článku Halloweenské odpoledne na Červeném vrchu

Halloweenská výzdoba
Ještě nemáte doma strašidelnou výzdobu? Vyrobit si ji můžete v sobotu 28. října od 16,00 hodin na workshopu, který pořádá Mederův dům v Žatci.

Lampionový průvod
V sobotu 28. října večer projde lampionový průvod okolo rybníka Barbora v Duchcově. Začíná v 18,00 hodin a účastníky doprovodí dechovka. Po průvodu následuje u kostela u rybníka zábava pro děti a na závěr ohňová show.

Halloweenská zoo
Také v chomutovském zooparku můžete vyrazit na strašidelnou zábavu. Sraz malých i velkých strašidel je v sobotu 28. října v 16,00 hodin v areálu dětské zoo. Na místě si budete moci vydlabat vlastní originání halloweenskou dýni (pomůcky na dlabání si vezměte s sebou), hrát  bude kapela 4. cenová a ty nejhezčí masky čekají ceny. Na večer je pak připravená působivá ohňová show.

Strašidelná zoo
Podobnou nabídku má pro děti také zoologická zahrada v Ústí nad Labem, kde se program se strašidly koná 28. října. Dlabání dýní, strašidelná stezka, příšerózní občerstvení, strašisalón a lampionový průvod. Program po celý den od 9,00 hodin.

Dny krušnohorské krajky
Poslední říjnový víkend v Litvínově bude patřit krajce. Již osmý ročník odborného mezinárodního sympózia s bohatým dvoudenním programem pro veřejnost se bude zaobírat tradiční krajkou v moderním hávu. Návštěvníci se mohou těšit na módní přehlídku, prodejní výstavu i školu paličkování. Podrobný program víkendu najdete v článku Dny krušnohorské krajky v Litvínově

Procházka Žatcem
Žatecký okrašlovací kolektiv pořádá v sobotu 28. října komentovanou procházku po archeologických památkách v historickém centru města Žatce. Průvodcem bude Mgr. Miroslav Černý, pedagog Regionálního muzea K. A. Polánka v Žatci. Společně se vydáte do dávné historie osídlení žatecké ostrožny, která od nepaměti poskytovala útočiště mnoha kulturám díky své strategické poloze. Na místech významných archeologických nálezů se seznámíte s prací archeologů a dozvíme se, jak archeologické nálezy, ke kterým došlo na území města, pomáhají doplnit mozaiku znalostí o vývoji lidského osídlení. Start ve 14,00 hodin na náměstí Svobody u sloupu Nejsvětější Trojice.

Oslavy sklizně a řemesel
Několik akcí se spojuje v litvínovském programu v sobotu 28. října. Na zámku se bude konat tradiční Oslava sklizně a řemesel, letos rozšíření o dny krajky, na náměstí Míru si můžete užít food festival a farmářský trh. Navíc město slaví 30. výročí partnerství Litvínova a Olbernhau. Program najdete v článku Litvínov oslaví sklizeň a řemesla, akce doplní festival jídla

Stezka odvahy
V pátek 27. října odstartuje už desátý ročník oblíbené akce Putování v Žatci. Nově jsou připraveny dvě velké strašidelné trasy a po loňském úspěchu také malá strašidelná trasa pro nejmenší. Úkolem dětí bude pomoci bájnému městskému hrdinovi Borešovi zhanat strašidla. Start je průběžný od 18,30 do 19,30 hodin z Hošťálkova náměstí.

Dětský halloween
Velký dětský Halloween se koná v neděli 29. října od 15,00 hodin v Music aréně Nový Obzor v Mostě. Děti se mohou těšit na diskotéku, kouzelníka, malování na obličej, balónky a strašidelnou místnost. 

Odpoledne na tržišti
Další dětskou halloweenskou zábavu nabídne tržiště v Chomutově (areál Banda). V neděli 29. října od 13,00 hodin se tak koná zábavné odpoledne se skákacím hradem, jízdami na koních a zábavou s Pepe a Pipi.

Výlet na Komárku
Klub českých turistů z Krupky zve na sváteční výlet ze série Po stopách Davida. Tentokrát vyrazíte z náměstí po zelené turistické značce k startovišti paraglidistů, odtud pak dále na vrchol Komárky. Zpět se vydáte po modré turistické značce přes zříceninu hradu Kyšperk. Kdo nechce šlapat pěšky nahoru, může i tentokrát vyjet nahoru autobusem s odjezdem v 11,22 ze zastávky Krupka, Bohosudov, MěÚ. Kolem 11,40 společný sraz nahoře.

Fyzikální show
Máte doma školáka, kterého zrovna nebaví fyzika? Zkuste ho vzít v neděli 29. října do Informačního centra Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Od 9,00 do 15,00 hodin se zde totiž koná Fyzikální show pro malé i velké v podání Úžasného divadla fyziky. Vystoupení budou v 10, 11, 12 a 13 hodin, přičemž trvají 30 minut. Všichni návštěvníci starší 6 let se navíc mohou těšit na vyhlídku z nejvyšší rozhledny v České republice, a to bez objednání předem. Vstup na akci je zdarma.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto: iStock.