e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tři ochotnické soubory, tři komedie v Podbořanech

publikováno: 22.3.2024, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V první půlce dubna se v Podbořanech mohou těšit diváci na tři komediální činohry tří ochotnických souborů. Jako první se představí hned 3. dubna Rádobydivadlo Klapý, tentýž týden v sobotu zahraje Divadlo Navenek Kadaň a v pátek 12. dubna postoloprtský Klouzák.

Ve středu 3. dubna od 19,00 hodin nabídne soubor z Klapého u Libochovic s třícetiletou historií komedii Skořápka o setkání zakřiknuté knihovnice a sebejisté zlatokopky. Vstupné je 100 Kč.

V sobotu 6. dubna přijede do Podbořan kadaňské Divadlo Navenek a přivez jednu ze svých nejúspěšnějších komedií Dífčí válka. "Džendrově (ne)vyváženou komedii v šejkspírovsky jednopohlavním provedení našich 10 milých machů zahrajeme v podstatě na jakémkoliv jevišti. A když na to přijde, nepotřebujeme ani to jeviště. „Dífčí válka“, komedie podle Františka R. Čecha v úpravě kadaňské souboru, měla premiéru roku 2012 v listopadu a od té doby slaví u diváků nebývale velký úspěch," říkají o své hře kadaňští divadelníci. Vstupné je 130 Kč.

Poslední komedií, kterou nabídne kulturní dům v Podbořanech, je v pátek 12. dubna představení Ťuk Ťuk Divadelního souboru Klouzák Postoloprty. Komedie se odehrává v čekárně psychiatra, kde se setkávají tři muži a tři ženy různého věku, zaměstnání i osudu. Spojuje je stejný problém: trpí „tikem“, chcete-li obsedantní neurózou, s kterou se těžko žije. Všichni věří v pomoc světoznámého odborníka, u kterého se museli objednat dlouho předem. Vstupné 130 Kč. Všechna představení začínají v 19,00 hodin.