e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutov má nový web, doplní ho další služby

publikováno: 21.7.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Šárka Schönová

Sdílet: facebook twitter google+

Nový web města je uživatelsky přívětivý, přinese přehledně uspořádané informace, moderní grafiku a postupně i další nové služby. „O novém webu jsme měli jasnou představu již před dvěma lety, ale vzhledem k rozsáhlému projektu, který má rozšířit elektronické služby pro občany, jej představujeme až nyní,“ uvedl primátor města Jan Mareš. Grafika www.chomutov-mesto.cz reflektuje logo města.

„Moderní jednoduchá struktura umožní lepší prohlížení,“ doplnil náměstek primátora Jan Řehák. Web byl od 15. července spuštěn na již známé adrese www.chomutov-mesto.cz. Nahradí tak stávající web a za provozu se bude rozšiřovat. „Zároveň budou pokračovat práce na dalších funkcionalitách, které rozšíří služby občanům. O prázdninách by měl být spuštěn Můj portál  včetně rezervačního sytému a v září nový intranet pro vnitřní potřeby úřadu,“ představil připravované služby občanům náměstek Řehák.  

Titulní slider v pěti upoutávkách bude sloužit pro zvýraznění aktualit, případně grafické představení města. Nechybí anketa, která je nyní zaměřená na prázdninové volnočasové vyžití dětí, kalendář akcí, aktuality a přímý odkaz na Chomutovské noviny, turisticko-informační portál města echomutov.cz nebo reportážní videa o akcích města. Občané zde najdou životní situace, informace z jednotlivých odborů magistrátu včetně kontaktů, novinkou je virtuální prohlídka magistrátu pro lepší orientaci před návštěvou. Svoji sekci zde mají nově i novináři. Na jednom místě jsou soustředěné tiskové zprávy, odpovědi na jejich dotazy, fotogalerie nebo videoreportáže. Web má zároveň německou a anglickou jazykovou mutaci a na titulní straně té české výrazný odkaz na informace pro zde žijící cizince.

Připravovaný Můj portál bude webové rozhraní, které přinese nové služby a úsporu času v elektronické komunikaci města s občany i podnikateli. Po jednoduché registraci umožní použití on-line a off-line formulářů, on-line rezervaci k návštěvě úřadu nebo zobrazení pohledávek vůči městu či historii plateb. 

„Po zásadní změně Chomutovských novin přicházíme se změnou druhého nejvýznamnějšího informačního zdroje pro občany města, jak se vyjádřili v dotazníku pro strategii města,“ dodal primátor Mareš s tím, že společně s webovým portálem pro turistiku a volný čas echomutov.cz tvoří moderní komunikační trojúhelník.