e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounská galerie s loučí s výstavním projektem Krása

publikováno: 17.10.2023, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V říjnu vrcholí v lounské Galerii Benedikta Rejta výstavní projekt Krása. Klade si otázky potřeby krásy v životě a pracuje s jejím pozitivním vlivem na psychické zdraví. Tento pátek 20. října můžete navštívit poslední živé taneční vystoupení v expozici. Rozloučení s výstavou se bude konat 28. října.

"Výstavu navštívilo už více než 3 300 návštěvníků, uspořádali jsme desítky kulturních programů a workshopů, na edukační program dorazilo téměř 600 dětí a studentů z různých škol i zájmových kroužků a výstavu shrnuje stejnojmenný katalog," shrnují pořadatelé.

Vyvrcholení spolupráce s Tancem Praha přinášející živé umění do výstavní expozice se uskuteční v pátek 20. října. Performance Síla v kráse – krása v síle, na níž se představí Yana Reutova & coll., začíná od 16,00 hodin a vstup je volný.

Zakončení výstavy proběhne 28. října. Od 16,00 do 18,00 to bude happening Vynášení světla Kamily Ženaté. Součástí happeningu bude také představení katalogu Krása, který výstavu zachycuje, reflektuje a přesahuje. V 18,00 hodin program pokračuje přednáškou neurovědce a psychiatra Jiřího Horáčka Farmakologie krásy: zamyšlení nad instalací J. Nepraše Ayahuasca.