e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dnes v Klubu Voko: SOS pro divadlo

publikováno: 17.1.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes, v pátek 17. ledna večer, můžete vyrazit do mosteckého Klubu Voko v Meduze a kromě zábavy také přispět litvínovskému Docela velkému divadlu. Akci SOS - pomozte divadlu pořádají manželé Sýkorovi, majitelé a provozovatelé mosteckého klubu. Právě ti stáli u zrodu neobvyklé série divadelních představení, které se odehrávají právě v prostorách hudebních klubu.

"Hrajeme ve Voku každý měsíc, někdy i dvakrát, a i když se tam vejde jen necelá stovka diváků, baví nás to a máme tam už i své věrné fanoušky," pochvaluje si spolupráci manažerka divadla a herečka Jana Galinová. Například v lednu diváky ve Voku čeká pořad Tajnosti zákulisí, tentokrát s hercem Romanem Štolpou alias doktorem Liškou ze seriálů Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. Ve Voku můžete vidět téměř celý repertoár DVD pro dospělé - nostalgickou hudební komedii Dům splněných snů, taneční performanci Romeo a Julie, operu Carmen, dospěláckou variantu Mrazíka a Pekelné neděle, absurdní komedii Za úplňku. Hostem ve Voku byl třeba herec Pavel Nový.

Páteční akce v klubu Voko, na které bez honoráře vystoupí třeba New Age Of Smokie, Penál, Karolína či Coffeebreak, má pomoci divadlu z tíživé situace. "Na konci loňského roku jsme se dozvěděli, že chceme-li dál hrát úspěšnou komedii Něžné dámy s Pavlem Novým a Honzou Révaiem, musíme autorově americké agentuře zaplatit další nevratnou zálohu na tříletou licenci, a to ve výši 5000 dolarů, tedy více než 100 tisíc korun. Pro nás naprosto likvidační částka. Přes Dilii jednáme o snížení alespoň na 3000, ale i to je vražedné číslo. Sháníme mecenáše, ale ti už asi vymřeli. Dotace nám letos nebude stačit ani na teplo a světlo. No, a klub Voko se rozhodl, že nám se sháněním peněz na autorská práva pomůže. Oslovil spřátelené kapely, a ty vystoupí ten večer bez nároku na honorář, stejně jako my. Tržba bude použita na část zálohy," vysvětluje záměr Jana Galinová.