e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Závod jen pro ženy na vlně rock´n´rollu v Božím Daru

publikováno: 13.3.2024, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jen pro dívky a ženy je připraven 21. ročník Dámské jízdy na Božím Daru v Krušných horách, tentokrát ve stylu rock´n´rollu. Čeká je pětikilometrový výlet, tentokrát bez sněhu, takže pěší, a k tomu spousta zábavy, kostýmy i muzika. Akce startuje v sobotu 16. března dopoledne.

Ani v minulých letech účastnice nedostatek sněhu neodradil. Zhruba pětikilometrová trať na malém okruhu Ježíškovy cesty je nenáročná a povinnou zastávkou je občerstvení ve Frufru baru. Nejde jen o výkon, ale o dobrou zábavu.

„Od prvého ročníku jsou s Dámskou jízdu spjaty kostýmy. Od druhého ročníku se Dámská jízda nese v duchu tématu, které si ženy odhlasují,“ vysvětluje hlavní organizátorka akce Jitka Peřina z LK Slovan Karlovy Vary, jak se rock and roll dostal na Boží Dar. A Jitka Peřina doplňuje: „Podobně jako se rokenrol v 50. letech 20. století z USA rozšířil do celého světa, tak i Dámskou jízdu znají daleko od Krušných hor. Na té letošní přivítáme například bronzovou olympijskou medailistku v běhu na lyžích Helenu Balatkovou (roz. Šikolovou), Kateřinu Bauerovou a další. V minulých ročnících startovaly například Květa Pecková – Jeriová nebo známá fotografka Helena Wilson."

Na samotný úvod čeká holčičky, slečny i ženy malé hudební překvapení v podání dětské bubnovací kapely Panda Banda. Na koncertních pódiích při svých vystoupeních uváděl Elvis Presley davy fanynek do tranzu nejen svými hity, ale také tanečními kreacemi. Rozcvička ve stylu rock´n´rollu je naplánována pro všechny účastnice na 10,30 hodin na božídarském náměstí.

Dámská jízda se tradičně koná v jarním termínu, letos si organizační tým zvolil druhou březnovou sobotu zcela záměrně. Věděli jste, že 18. března zemřel „Chuck“ Berry, americký kytarista, zpěvák a jedna z nejvlivnějších osobností amerického rock´n´rollu?  

Registrace bude otevřena od 9,00 hodin v zasedací místnosti na radnici. Start hlavního závodu je naplánován na 11,00 hodinu. Podruhé doplní program Dámské jízdy odpolední koncert, na kterém vystoupí dětská kapela Panda Banda, a to v kostele sv. Anny na Božím Daru od 14,00 hodin.

Foto: Infocentrum Boží Dar.