e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoce budou mít v Litvínově po celý rok

publikováno: 12.12.2015, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Vánoce po celý rok je název výstavy, která se otevřela minulý týden v litvínovském Valdštejnském zámku. Nabízí oblíbenou přehlídku vánočně vyzdobených stromků, tentokrát rukama litvínovských výtvarníků. V současné době tak Litvínov nabízí hned dvě inspirativní výstavy na vánoční výzdobu.

V Galerii Radniční sklípek jsou letos vystaveny stromky, které ozdobily litvínovské děti. Tradiční přehlídka kreativity místních výtvarníků se letos poprvé přesunula do zrekonstruovaného zámku. "Výstava nabízí celoroční inspiraci na výzdobu vánočních strom ků i přehlídku nápadů, řemesel a zručnosti. Živé stromky jsou ozdobeny tradičně i zcela netradičně," vysvětluje Dáša Wohanková z propagace města. 

Kromě toho se v zámku otevřela i nová historická expozice Oblastního muzea v Mostě Vánoce v Krušnohoří i Podkrušnohoří. Obě výstavy potrvají až do 30. října příštího roku.

Valdštejnský zámek nyní nabízí již několik expozic. Kromě dvou vánočních můžete navštívit dlouhodobou expozici Srdceráj, sochy Stanislava Hanzíka a výstavu historické filmové techniky. Naposledy otevřenou výstavou je expozice věnovaná litvínovské hraběcí manufaktuře na výrobu sukna, od jejíhož založení uplynulo 300 let. Otevírací dobu zámku a další informace najdete samozřejmě u nás.

Foto: Město Litvínov