e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Žatci bude mít premiéru český akční film

publikováno: 10.2.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Čím hlouběji klesneš, tím ostřejší poneseš následky - zní podtitul nového akčního českého filmu Hloubka ostrosti, který diváky přenese do zvláštního světa bojovníků. Vidět ho můžete v sobotu 20. února v digitálním kině v Žatci, kde tento film vznikal, a tak si kromě bojových scén můžete užít i zákoutí města Žatce.

Film Hloubka ostrosti vypráví o fotografovi, který se ráno probudí zbitý doma a díky flashbackům se mu vybavuje, že ho někdo v noci přepadl. Vyjde najevo, že fotograf byl najat, aby pořídil důkazy o nevěře jednoho zámožného podnikatele, kterému se to samozřejmě nelíbí...

V Žatci vznikl film s akčními bojovými scénami, ve kterých hrají ti nejpovolanější - jak profíci mezi kaskadéry, tak i reální fighteři Karlos „Terminátor“ Vémola, Jirka Žák či Petr "Monster" Kníže. Hlavní roli zvárnil Ondřej Malina, výborný český aikidista a kaskadér. Role padoucha se zhostil Michal Kavalčík, známý jako Ruda z Ostravy. Režii mají na svědomí Žatečáci Lukáš Šimandl (Aikido Street Story, Liga Nepotřebných) a Jarda Wagner (Požírači leknínů).

Promítání začíná v sobotu v osm hodin večer, vstupenky jsou v prodeji přímo na pokladně žateckého divadla.