e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na adventním trhu naleje polévku Nela Boudová

publikováno: 6.12.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Horkou polévku z rukou vedení města či známé herečky si budou moci koupit návštěvníci jirkovského adventu, který začne v pondělí 10. prosince v Kostelní ulici. Charitativní akce ve prospěch handicapovaných dětí bude probíhat i v úterý 11. prosince. V doprovodném program vystoupí místní děti, školáci i senioři.

„Kdo koupí nějaký výrobek, přispěje svými penězi na konto určené na nové auto pro postižené děti,“ vysvětluje místostarostka Jirkova Dana Jurštaková účel Jirkovského adventu. Sama bude se starostkou Radkem Štejnarem a herečkou Nelou Boudovou v pondělí od 15,00 hodin nalévat ve stánku polévku.

Nově se do prodeje letos zapojí dětský domov ve Vysoké Peci, studenti z gymnázia, Mateřské centrum Archa a zaměstnankyně městského úřadu. Ve stáncích v Kostelní ulici pak budou žáci a studenti prodávat vlastnoručně vyrobené ozdoby vánoční i nadčasové, ponožky, hračky, perníčky, cukroví, svícny a další dekorace. Součástí adventu jsou také vystoupení jednotlivých škol.
Na podiu vystoupí tanečníci, zpěváci i herci, rodiče a veřejnost mají možnost si poslechnout nejen koledy, ale i shlédnout leckdy velmi originální a milé divadelní hry a hříčky.

Výtěžek z prodeje bude poukázán na konto veřejné sbírky jirkovského občanského sdružení ProHandicap, jejímž cílem je shromáždit zhruba 600 tisíc korun na nákup nového automobilu. Staré auto, které vozí denně postižené děti do škol v Chomutově a Jirkově, už dosloužilo a je potřeba pomoci jejich rodičům se složitým dopravováním.

Jirkovský charitativní advent
Pondělí 10. 12.
10,00 hodin - žáci 3. ZŠ, 4. ZŠ a MěÚSS Jirkov, ZUŠ, gymnázium zahájí prodej vlastnoručních výrobků. Dopoledne budou také probíhat adventní dílny, ve kterých si děti z MŠ a nejmladší žáci ZŠ mohou něco pěkného vyrobit. Dílny budou u hasičů v Tyršově ulici vedle pizzerie Fantozzi.
14,30 hodin - slavnostní zahájení jirkovského adventu, ZŠ Krušhohorská upeče a bude prodávat pětimetrovou vánočku
15,00 hodin prodej polévky z rukou vedení města a Nely Boudové
Do 17,00 hodin - vystoupení žáků škol 4. ZŠ, 3. ZŠ, ZUŠ, Soukromého gymnázia a škol z partnerského města Brand- Erbisdorf.

Úterý 11. 12.
10,00 hodin - prodej výrobků, dopoledne adventní dílny u hasičů.
14,30 - 17,00 hodin - vystoupení žáků škol 1. ZŠ, 2. ZŠ a DDM Paraplíčko, Jirkovské seniorky.