e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Čtyři z deseti Čechů vyrazí v zimě na hory

publikováno: 2.11.2016, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na letošní zimní dovolenou se chystají 4 z 10 Čechů, většina z nich zůstane v České republiky. Takové jsou výsledky nového průzkumu zpracovaného pro Equa bank. Nejoblíbenějšími zahraničními destinacemi jsou Itálie a Rakousko, ovšem 70 procent turistů dá přednost horám v Česku. Do Krušných hor se chystá 6 procent dotázaných.

Z průzkumu vyplývá, že téměř třetina dotázaných pojede do Krkonoš, další oblíbené destinace jsou Šumava a Jeseníky. Do Krušných hor chce zamířit 6 procent turistů. Jak je připraveno na zimu třeba horské středisko Klíny, si můžete přečíst zde. Do Rakouska se chystá 10 procent zimních turistů, jen o jedno procento víc pak do Itálie. Na Slovensko míří jen tři procenta návštěvníků hor. Téměř polovina lyžařů plánuje zimní rekreaci na horách až v lednu nebo únoru (to dokonce 30 procent) příštího roku. Vánoční svátky chce strávit na horách 19 procent respondentů, Silvestra 10 procent.

"Do dovolené na horách přitom plánujeme investovat v průměru 7 333 Kč na osobu. Čtyřčlennou rodinu tak vyjde dovolená na téměř 30 tisíc korun, o Silvestru či Vánocích dokonce o několik tisíc více," hovoří o výsledcích listopadového průzkumu Equa Bank ředitelka PR a interní komunikace této banky Markéta Dvořáčková. "Navíc 6 z 10 Čechů si letos plánují pořídit něco nového ze zimní výbavy (lyže, oblečení, lyžařské doplňky, apod.). Do těchto nákupů jsme ochotni investovat průměrně 3 678 Kč," dodává. A zároveň upozorňuje, že pětina Čechů není při cestě za lyžováním pojištěna.