e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jaké novinky chystá sportareál Klíny na zimu?

publikováno: 24.10.2016, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Až se zima zeptá, na Klínech v Krušných horách budou vědět, jak odpovědět. Na zimní sezónu je tam všechno připraveno, návštěvníci se mohou těšit na řadu příjemných novinek, a tak se nyní čeká už jen na první sníh. Čekání si můžete zpříjemnit soutěží o skipasy, která vypukne už tuto středu.

Jen co napadne první sníh, čeká lyžaře ve Sportareálu Klíny na Litvínovsku pět sjezdovek o délce přes tři kilometry, moderní sedačková lanovka a další dva vleky, upravované běžecké trasy, lyžařská škola a veškerý komfortní servis od půjčoven přes řadu možností stravování po relaxační apres-ski služby.

Během letní sezóny probíhala řada úprav, které zlepší letošní sezónu. „Investovali jsme přes tři miliony korun,“ upřesnil Josef Dlouhý. Jednou z těchto investic je vybudování nového osvětlení areálu lyžařské školy, takže výuka může probíhat každý den od 9 ráno až do 8 večer. I letos se mohou návštěvníci těšit na večerní lyžování, které bude každý den od 17 do 20 hodin. „Posílili jsme opět systém technického zasněžování o pět nových sněžných děl, rozšířili jsme dojezd sjezdovky Pařezovka k lanovce a máme novou a technologicky dokonalou čistírnu odpadních vod,“ vyjmenovává novinky Josef Dlouhý.

Příjemnou novinkou pro všechny, které obtěžuje čekání u pokladny, je možnost nákupu skipasů přes e-shop. A výbornou zprávou je také fakt, že v ceně každé jízdenky je nově i úrazové pojištění lyžaře a jeho pojištění odpovědnosti za škodu od Allianz pojišťovny. „Jsme jediné lyžařské středisko v Česku, které takový komfort nabízí. Na cenách jízdenek se to přitom prakticky nepodepsalo,“ ujišťuje Josef Dlouhý. Denní skipas pro dospělého podraží o pouhých 10 korun na 440 Kč. Cena dětského skipasu pro děti od 6 do 15 let zůstává na částce 290 Kč a všechny mladší děti mohou stále na Klínech lyžovat zdarma. Velkou výhodou Klínů jsou také velkokapacitní bezplatná parkoviště, která pojmou až 400 aut.

Také letos bude na Klínech v provozu lyžařská a snowboardová škola pro dospělé i děti, kterou zajišťuje partnerská agentura ZIMLET. Tipem pro všechny, kteří se nebojí zkoušet nové věci, je půjčovna zimních kol Fatboy.

Kromě lyžování nabízí sportareál Klíny i celou řadu doprovodných služeb – komfortní ubytování v několika zařízeních, relaxační centrum v hotelu Emeran, sportovní vyžití v kryté hale s lezeckou stěnou, vynikající kuchyni a občerstvení přímo na svahu v Mammut baru. Ten má navíc od podzimu novou terasu a více míst k sezení.

Nemůžete se už dočkat? A co takhle ušetřit hned na začátku sezóny? Už ve středu spustíme soutěž o skipasy v hodnotě téměř 1500 korun. Sledujte stránky www.e-region.cz.