e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hlavní postava filmu Zejtra napořád přijede do Kadaně

publikováno: 31.7.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Karolína Nejepsová

Sdílet: facebook twitter google+

V pondělí 4. srpna od 18,00 hodin proběhne v kadaňském kině Hvězda projekce filmu nového českého filmu Zejtra napořád. Po něm se můžete setkat s režisérem tohoto snímku Rudolfem Havlíkem a představitelem hlavní role Pavlem Baťkem. Pro oba, jak pro režiséra, tak pro herce, jde o první vstup do světa velkého filmu.

"Každou noc milióny lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z nich. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku domluví několik schůzek naslepo a věří, že až se vrátí, možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův," zní v pozvánce distributora k novému českému filmu Rudolfa Havlína.

Film sází na přirozenost s nadhledem a probouzí cestovatelské touhy. Natáčel se v Plzni, Brně, Praze, Ostravě a zamířil i do dalekého Hong Kongu, který poskytl filmu neopakovatelnou atmosféru daleké Asie. 

V hlavních rolích můžete vidět v první velké filmové úloze Pavla Baťka, který je publiku znám díky televizním seriálům jako Ordinace v růžové zahradě či První republika, a slovenskou hvězdu Vicu Kerekes, která patří k nejobsazovanějším herečkám u nás. Třetí ústřední postavu hraje jeden z nejvytíženějších herců filmu a televize Filip Blažek. V dalších rolích uvidíme Kláru Issovou, v netradiční úloze Jiřího Lábuse jako poněkud nebezpečného obchodníka a Michala Kavalčíka alias Rudu z Ostravy jako jeho vymahače.

Režisér Rudolf Havlík se dosud věnoval psaní blogů a knih, zejména ze svých cest po Asii. Zejtra napořád je jeho filmovým debutek.

Právě tento režisér a představitel hlavní role přijedou společně 4. srpna do Kadaně.