e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dopravu v Teplicích bude od ledna zajišťovat město

publikováno: 29.12.2023, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Od 1. ledna 2024 převezme Městská doprava Teplice od soukromé společnosti ARRIVA CITY s.r.o. provoz autobusů a trolejbusů. Podle radnice je důvodem zřízení nového dopravního podniku je zkvalitnění služeb pro cestující a možnost lepší koordinace. Cestující čeká nový odbavovací systém, který umožní i platby kartou. Jízdní řády se zatím příliš měnit nebudou.

Jízdní řády se budou měnit jen nepatrně oproti stavu, na který byli cestující zvyklí před změnou, kterou ARRIVA provedla 14. 11. 2023. „Spíše se bude jednat o zefektivnění a lehkou úpravu tras jednotlivých spojů. Jízdní řády a další aktuality naleznete na mdteplice.cz. Tyto stránky jsou již nyní aktualizovány a cestující na nich najdou všechny potřebné informace týkající se veřejné dopravy po městě,“ sdělil Tomáš Hadviga, náměstek primátora odpovědný za městskou dopravu.

Dojde také ke zlepšení dostupnosti předprodejního místa. Nová dopravní kancelář předprodeje jízdenek se nachází v OC Fontána. Otevřena bude 7 dní v týdnu, vždy od 7,00 do 18,00 hodin. Na místě bude možné nadále koupit i jízdenky krajského dopravce DSÚK. Již zakoupené jízdní doklady zůstávají stále v platnosti.

"Cena jednorázového jízdného a časových kupónů zůstává stejná, a to i přes navýšení DPH u těchto služeb. Město Teplice se rozhodlo tento cenový rozdíl kompenzovat a nepřenášet ho na cestující,“ zdůraznil Tomáš Hadviga. 

Město pořídilo pět nových moderních autobusů o délce 12 metrů a dva osmimetrové. Během následujícího roku se bude Městská doprava Teplice snažit zlepšit také prostředí zastávek a zahájit projekt chytrých označníků v duchu právě tvořené koncepce SMART CITY. 

Foto: Městská doprava Teplice, p.o.