e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Divadelní žně v Klášterci nabídnou šest představení

publikováno: 26.10.2023, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

S podtitulem "přerušované" začínají o víkendu v Klášterci nad Ohří Klášterecké divadelní žně. 19. ročník divadelní přehlídky ochotnických souborů nabídne šest představení od soboty 28. října do pátku 3. listopadu. S pauzou, tedy přerušením, ve středu.

Divadelní festival, který pořádá kláštereckých soubor Klas, se bude odehrávat v Kulturním centru v Klášterci nad Ohří. Vstupenky na jednotlivá představení stojí 100 korun a je možné získat permanentku s 25% slevou. 

Program 19. Přerušovaných klášterckých divadelních žní:

sobota 28. října v 19,00 hodin
Divadlo Navenek Kadaň - Zatím. Intimní monodrama o životě v hlavní roli s Jiřím Nebeským

neděle 29. října v 19,00 hodin
Tyjátr Horažďovice z.s. - David Auburn: Důkaz. Zoufalé hledání nepopiratelného matematického důkazu ústí v poznání, že i kdyby se všechno na světě dalo spočítat a převést na numerické hodnoty, vždycky ještě zůstane něco nevysvětlitelného. Strhující drama v podání nejstaršího amatérského souboru v plzeňském kraji.

pondělí 30. října v 19,30 hodin
DS Hrobeso z.s. - Jiří Brdečka, Oldřich Lipský, Radek Balaš, Ondřej Brousek: Adéla ještě nevečeřela. Populární masožravka versus legendární detektiv Nick Carter v hororově muzikálové komedii 

úterý 31. října v 19,00 hodin
DS Scéna Kralupy - Charlotte Keatley: Máma říkala, že bych neměla. Hra vyprávějící o čtyřech generacích jedné rodiny... o tom, jak nás formuje výchova a rodiče... o tom, jak se dcery podobají matkám, ač tisíckrát nechtějí. Příběh, který budete milovat!

čtvrtek 2. listopadu v 19,00 hodin
Divadlo Máj, Praha - Johanes Urzidil, Jaroslav Kodeš: Mařka. Divadelní soubor Máj si zvolil jako předlohu ke své dramatizaci povídky Johanese Urzidila Poslední zvonění. Zdramatizování se ujal Jaroslav Kodeš, který se zároveň chopil i jejího zinscenování. 

pátek 3. listopadu v 19,00 hodin
Divadelní klub Jirásek, Česká Lípa - Moliére, Václav Klapka: Lakomec. Divadelní klub Jirásek si hraje s motivy, situacemi, buduje vlastní poetiku jednotlivých figur a posouvá děj směrem k dnešku. Hlavní snahou je projasnit alespoň na chvíli zachmuřený obraz dneška pomocí fantazie, hravosti a tvořivosti.

Foto: Představení Zatím, Divadlo Navenek.