e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Módní show studentů ateliéru Textilní tvorba

publikováno: 26.10.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Ateliér Textilní tvorba, Fakulty umění a designu, Univerzity Jana E. Purkyně, pod odborným vedením ak. mal. Elišky Nové a odborné asistentky MA. Heleny Hoškové pořádá Módní show, která se uskuteční 27. října v 20.00 v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. Představeno bude 99 modelů, vizí a studií studentů ateliéru, které vznikly v průběhu minulého roku.

Módní show ateliéru Textilní tvorba volně navazuje na předešlé ročníky módních přehlídek studentů fakulty umění a designu, které se ústecké veřejnosti představovaly jako Fashion EX...

V letošním roce bude představena velká nová vlna studentských studií, vizí, designových projektů a i ucelených mini kolekcí. Celkem je vybráno devadesát devět modelů, které se poprvé představí veřejnosti právě v Činoherním studiu.

Modely jsou netradiční, jde vždy o originály s jistou dávkou extravagance, humoru a vystihují – charakterizují současnou generaci designérů, kteří v Ústí  nad Labem právě studují. To, co je pro tyto  módní studie charakteristické je jejich střihová náročnost,tematická ucelenost, grafický potisk a originalita.

Výstavní projekt: Módní show
Modelky: Lenky Kocmanové Taussigové
Tanečnice: Jana Vrána, Johana Matoušková, Dana Chaloupková
Hair styling: Bohumír Kozák
Make-up: Markéta Pešková
Vizuální show: František Pecháček Time-based Media