e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výlety za zimujícími ptáky

publikováno: 26.1.2022, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na středu 2. února přidadá Světový den mokřadů, který má upozornit především na ochranu vodního ptactva. Při té příležitosti Česká společnost ornitologická organizuje sérii vycházek, zaměřených na poznávání vodních druhů ptáků a význam našich mokřadů pro jejich zimování a tah. Jednu můžete navštívit už tuto sobotu 29. ledna v Žatci, další následující víkend v Mostě.

Žatec

Sraz 29. ledna v 10,00 hodin na Husitském náměstí v Žatci. Během vycházky budeme pozorovat vodní ptáky zimující na Ohři, dozvíte se, jak správně vodní ale i jiné ptáky v zimě krmit, kromě toho zjistíte, co je to geomorfologický útvar Žatecká delta. Exkurze vhodná nejen pro rodiny s dětmi. Koná se za jakéhokoliv počasí. S sebou: teplé oblečení, terénní obuv, dalekohled (pokud máte), popř. svačina. Trasa asi 5 km. Konec přibližně ve 13,00 na místě srazu. Vede Miroslav Bažant (tel. 777 580 963).

 

Jezero Most

Sraz v neděli 6. února v 9,30 na parkovišti u jezera. Podle počasí a nálady se bude pokračovat na Lenešický rybník u Loun (nutné auto). Pořádá ČSO ve spolupráci s Rakovnickým ornitologickým spolkem Fénix. Ukončení akce kolem 13,00 hodin. Vede Milan Tichai. Vzhledem k možným omezením kvůli covid 19, či změně termínu akce, prosím, nahlaste svou účast předem na: ros.fenix@seznam.cz nebo telefonicky na 608 301 387.