e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Mostě zkouší muzikál pro teenagery i jejich rodiče

publikováno: 25.1.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: Lenka Krestová

Sdílet: facebook twitter google+

Soubor mostecké činohry zkouší novou inscenaci. První premiérou sezony 2017 bude divadelní adaptace humoristické knihy Sue Townsend Tajný deník Adriana Molea, která byla vyhlášena nejhumornější anglickou knihou desetiletí. Úsměvný příběh o nástrahách dospívání, protkaný spoustou hitů ze 70. a 80. let s originálními českými texty bude mít premiéru 24. února.

Novou hru ežíruje Petr Svojtka, který už na mostecké scéně režíroval například Postřižiny či Sluhu dvou pánů. Inscenaci představí divadlo v jevištní adaptaci Miroslava Hanuše. Těšit se můžete na velkolepou scénu, módu osmdesátých let a živou kapelu Alfi All Start Band v čele s Tomášem Alferim. Jako host se na mostecké jeviště vrací bývalý člen souboru William Valerián, který v roli Nigela předvede kromě hereckého umění také hru na saxofon.

V hlavní roli třináctiletého Adriana Molea uvidíte Ondřeje Dvořáka, dále hrají Jiří Kraus, Regina Razovová, Zita Benešová, Michaela Krausová, Bohuslav Patzelt, Jakub Dostál a Karolína Herzinová. Dramaturgie - Jiří Janků, Scéna – Petr Kastner, Kostýmy – Kateřina Hájková, pohybová spolupráce – Martin Pacek. 

Adrian Mole je třináctiletý teenager. Je zrovna v pubertě, svět je komplikované, cizí místo plné podivných lidí, navíc je nešťastně zamilovaný do spolužačky Pandory. A tak píše básně a snáší obtížný osud těžce zkoušeného intelektuála. A aby starostí nebylo málo, v rodině vrcholí krize, matka odejde se sousedem a Adrian zůstává sám se svým nepraktickým a nezaměstnaným otcem. Adrian však všechna úskalí svého života komentuje s nemalou dávkou sarkastického humoru. Tajný deník Adriana Molea představuje vynikající komedii právě proto, že nerezignuje na hlubší poselství. U nás byla hra uvedena zatím třikrát, poprvé v roce 2006.

Premiéru uvede mostecké divadlo v pátek 24. února v 19,30 hodin na Velké scéně, první reprízu pak 28. února v 17.00 hodin. Součástí premiéry bude také vyhlášení Ceny diváka.