e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoce 2018: Pohádkovou Popelku hledejte na Moritzburgu

publikováno: 24.11.2018, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tři oříšky pro Popelku jsou neodmyslitelnou součástí Vánoc v Česku i Německu. Už řadu let této popularity využívá zámek Moritzburg u Drážďan, kde se část pohádky natáčela. Od poloviny listopadu až do začátku března je tam otevřena výstava, věnované této pohádce.

"Vždy, když zima přebere vládu, zve pohádkový zámek na oblíbenou zimní výstavu, kde můžete na původním místě natáčení objevit kouzlo nejkrásnější filmové pohádky," lákají pořadatelé i letos do půvabného barokního zámku nedaleko Drážďan. Filmová pohádka z roku 1973 s Libuší Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem je u našich saských sousedů stejně populární jako u nás, takže už výstavu vidělo více než 700 tisíc návštěvníků. Výstava přibližuje vznik filmu, kostýmy i herce, rekonstruuje jednotlivé scény. Součástí celé scenérie je i zasněžený zámek, obklopený vodní plochou.

Výstava je otevřena až do 3. března denně mimo pondělí od 10,00 do 17,00 hodin, poslední vstup o hodinu dříve. Zavřeno je na Štědrý den a na Silvestra. Vstupenka stojí 8 EUR pro dospělé, 1 EUR pro děti od 6 do 16 let. Zámek Moritzburg leží asi 20 km severně od Drážďan.

Zámek Moritzburg nabízí návštěvníkům také unikátní možnost shlédnout tento film přímo v autentickém prostředí. V české verzi se pohádka promítá 24. listopadu, 1. prosince a 26. ledna vždy od 15,00 hodin. Vstup 4 EUR.