e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 26. až 28. srpna

publikováno: 24.8.2022, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Prázdniny jsou na konci, ale tento víkend si můžete ještě užít pestré nabídky akcí, kterých jsme vybrali na třicet. Vyrazíte na Císařský den v Kadani, večerní programy na zámcích, šifrovací závod do Oseka, setkání v Krušných horách nebo na hudební festivaly?

Císařský den
Největší akcí tohoto víkendu je kadaňská historická slavnost Císařský den, který vypukne po celém městě v sobotu 27. srpna. Letos to bude již po třicáté. Na Mírovém náměstí bude po celý den od 10,00 do 19,00 hodin probíhat trh s ukázkami řemesel a historickým programem. Císař Karel IV. s družinou dorazí ve 14,00 hodin a udělí městu práva. Večer se můžete těšit na ohňovou a akrobatickou show a ohňostroj. Na městských hradbách čekají děti zábavné historické soutěže a ve Smetanových sadech rytířské ležení a od 17,00 hodin rytířský turnaj. Další historický program bude probíhat také v ulici Jana Švermy a Tyršově ulici, na Studentském náměstí bude relaxační zóna pro rodiny s dětmi. Mikulovickou bránu obsadí šermířské bratrstvo draka a vlka.

Hradozámecká noc
Letošní Hradozámecká noc proběhne v sobotu 27. srpna a zapojuje se do ní řada památek. Užít si tak můžete večerní prohlídky a bohatý program. Na Červeném Hrádku to bude v rytířském duchu, na Stekníku se bude chystat zámecká slavnosti a na Krásném Dvoře vás čekají hraběnka s hrabětem. Podrobnosti najdete v článku Hradozámecká noc zakončí prázdniny na zámcích.

Mystery sobota
Unikátní šifrovací závod a festival luštění a her pro celou rodinu se koná poslední srpnovou sobotu v Městském sportovišti Osek v ulici Vrbenského. Devítikilometrová trasa šifrovacího závodu povede na hrad Rýzmburk, start v 11,00 hodin, registrace od 10,00 hodin. Trasu můžete absolvovat během i chůzí, sami nebo s rodinou. Připravena bude i zábava, únikové hry, hlavolamy, kouzelník, ukázky práce hasičů a další. 

Den prevence
Postoloprtští hasiči zvou v sobotu 27. srpna od 13,00 hodin do zámecké zahrady v Postoloprtech na Den prevence. Uvidíte práci hasičů, zdravotnických záchranářů, městské policie, psovodu, čeká vás simulátor, ukázky zásahů a další zajímavosti. Od půl třetí pohádka pro děti a po celé odpolende a večer hudba, třeba od 18,00 hodin Vladivojna La Chia a skupina Tepe a září a na závěr Pan Demos.

Lišnické štrúdlování
V Lišnici na Mostecku bude v sobotu 27. srpna hlavním bodem programu štrúdl. Soutěž v jejich pečení s programem začíná ve 14,00 hodin. Připravena je pro děti diskotéka, velká zábavnáí soutěž pro týmy Lišnické Retrohry, večer zahraje a zazpívá Kabát Revival a Vláďa Hron, program zakončí ohňostroj a párty.

Rozlučka s létem
Na koupališti v Horním Jiřetíně na Litvínovsku se můžete v pátek 26. srpna přijít rozloučit s létem. Od 15,00 hodin zahraje dětem pohádku divadlo Krabice Teplice, poté dorazí piráti se soutěžemi a hrami a od 19,30 hodin zahraje skupina 3D.

Tvůrčí dílny
Na neděli 28. srpna jsou pro malé i větší děti připraveny tvůrčí dílny v Klášterci nad Ohří. Mimořádně se veřejnosti otevře farní zahrada u kostela Nejsvětější Trojice s připraveným bohatým programem: tvůrčí dílny pod vedením Ireny Hofhans, malování na obličej, hudební dílna i malé občerstvení. Začátek ve 14,00 hodin.

Blešák v knihovně
Přijďte prodat a koupit cokoliv na dvorek lounské knihovny, která pořádá v pátek 26. srpna Knihrt nebo-li blešák na dvorku. Otevřeno bude od 14,00 do 18,00 hodin. Poplatek za místo je 50 Kč, rezervace na e-mailu homonai@mkl.cz.

Rock for Churchill
Ve Vroutku na Podbořansku, v areálu Myslivka se koná o víkendu skvěle obsazený hudební festival Rock for Churchill. V pátek začíná program ve 13,00 hodin a uslyšíte třeba Xaviera Baumaxu, Krucipusk, Vypsanou Fixu, J.A.R., v sobotu se představí i několik zahraničních muzikantů a čeští Tata Bojs. Po oba dny také DJ stage. Jednodenní vstupenka na místě 1200 Kč, dvoudenní 1700 Kč.

Květnovské hudební slavnosti
Další hudební zážitky vás čekají v poutním areálu v KvětnověBlatně na Chomutovsku. Koncerty se budou konat v kostele svatého Michaela archanděla v Blatně, v blatenském parku a v poutním kostele v Květnově. V pátek od 19,00 hodin můžete slyšet v blatenském kostele hudbu Bacha, Telemanna nebo Handela v podání Kesselberg Ensemble. V sobotu od 12,00 hodin bude uveden program k 300. výročí narození skladatele Jiřího Antonína Bendy v blatenském parku a od 17,00 hodin koncertuje v kostele Batzdorfer Hofkapelle z Německa. V neděli od 15,00 hodin si pak můžete vyslechnout Haydnovo Stvoření v Květnově.

Ledvické slavnosti
V Ledvicích na Teplicku se konají v sobotu 27. srpna od 13,00 hodin slavnosti. Těšit se můžete na kolotoče a stánky, večerní ohňostroj a řadu vystoupení - třeba Hornické kapely, Martina Maxy, Kamila Emanuela Gotta, Ready Kirken a Kabát Tabák Revival.

Historické vozy
V Dubí se v neděli 28. srpna uskuteční soutěž a přehlídka historických vozidel. Prohlédnout si je můžete ve sportovním areálu TJ Rudolfova huť ve čtvrti Bystřice. Start soutěží je v 11,00 hodin.

Muzikál na zámku
V sobotu večer můžete v areálu teplického zámku slyšet koncertní verzi muzikálu Kleopatra režiséra Filipa Renče a skladatele Michala Davida. Začátek ve 20,00 hodin.

Chomutovský půlmaraton
Zaběhat si centrem Chomutova můžete v sobotu 27. srpna. Připravena bude klasická trať na 21 km i závody pro děti a 8 km Kamencový okruh. Start je na náměstí 1. máje od 11,00 hodin.

Konec prázdnin na zámku
Na zámku v Pátku nad Ohří na Lounsku je připraven na neděli 28. srpna od 13,00 hodin program s historickým šermem, šansoniérkou Marií Fišerovou a módní přehlídkou Spolku Šatník paní mlynářky.

Setkání v Králově mlýně
Tento víkend se koná pohádkové setkání v srdci Krušných hor, v zanikající osadě Königsmühle nedaleko Loučné pod Klínovcem. Letošním tématem je Hledání rovnováhy. Můžete se těšit na hudbu, přednášky, workshopy, divadlo, improvizace a také přehlídku zajímavých osobností českého a německého landartu. Jednodenní vstupné je 250 Kč, vstupenka na všechny tři dny 500 Kč. Program začíná v pátek večer a potrvá až do nedělního podvečera. Do areálu festivalu je možné se dostat pouze pěšky z parkoviště pod Klínovcem.

Rybí slavnosti
V rybářském areálu na Pavlu mezi Litvínovem a Lomem se konají v sobotu od 9,00 do 17,00 hodin rybí slavnosti. Můžete si nakoupit rybí speciality a děti si vyzkoušet rybaření.

Family Food festival
Třetí ročník food festivalu se koná na litoměřickém výstavišti v sobotu 27. srpna od 10,00 do 20,00 hodin. Pestrou nabídku street foodu, alko i nealko nápojů doplní zábava pro celou rodinu.

Vyprávění v zámeckém parku
V neděli 28. srpna si můžete přijít do zámeckého parku v Peruci vyslechnout příběhy z dávných časů na kostýmovaných procházkách s čarodějkou. Začínají v 10,30, 12,00, 13,30, 15,00 a poslední v 16,30 hodin u Boženiny studánky. Kromě čarodějky vás tento víkend čeká zámecká kuchařka Baruška a drbna statkářka Rokytová. Vstupné 180 Kč, děti do 12 let zdarma.

Nové hřiště
V neděli 28. srpna se otevře nové dětské hřiště na Piknikové louce mezi Podbořany a Hlubany. Akci, která začíná ve 13,30 hodin doplní hudební show se skupinou Maxíci a Leonou Šenkovou. Na děti čeká také hasičská pěna a soutěže v maskách.

Koncerty
V neděli 28. srpna od 16,00 hodin se ve Smolnici na Lounsku koná koncert Pěveckého sboru Harmonie, Tria Cum Amore. V kostele svatého Bartoloměje.
V atriu chomutovské knihovny se v neděli 28. srpna koná country festival, na němž vystoupí CV Band, Album, Makovec, Želiboys, Tsunami a Cobleston, připraveno i taneční vystoupení skupiny Medovina.
Další country festival se koná Na Vyhlídce v Rašovicích u Klášterce nad Ohří, a to v sobotu od 14,00 hodin. Zahrají kapely Naplech, Crissy, Old Time, Dál za nosem.
Na nedělním Kafáči v bílinském lázeňském parku uslyšíte od 15,00 hodin Der Šenter Gob, Josefa Svobodu, a duo Štěpán a Brigita. 
Na svém turné Chci zas... se zastaví v Žatci skupina Lucie. Koncertuje v sobotu 27. srpna od 20,00 hodin. 
Nedělní odpoledne v lounském parku zpestří dechový orchestr Lounská 13, začátek v pavilonu v 15,00 hodin.
V areálu hotelu Kamenný vrch nad Chomutovem se v sobotu koná Stonefest aneb konec rockového léta. Od 14,00 hodin zahrají kapely Lucie Revival, Naposled, Divná Bára, Frenky Paul John a Potěr. Vstupné 150 Kč.

Foto: Město Kadaň.

 

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.