e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 24. až 26. července

publikováno: 22.7.2015, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

O horkém červencovém víkendu nabídne ochlazení třeba vodácká akce v Kynšperku nad Ohří nebo se vydejte do hor, kde pro vás chystají program ve Volyni nebo Vejprtech. Příjemné letní odpoledne můžete prožít i ve skanzenu Stará Ves v Chomutově (na fotce). A chybět nebude ani hudba – folk, opera, pop i punk a navrch tři svatojakubské poutě.

Folková neděle v Mostě
V neděli 26. července by měli na 1. náměstí v Mostě zamířit všichni fanoušci folku. Během odpoledne a večera se jim představí osm kapel a účinujících, o závěr se postará kapela Greenhorns. Vstupné se neplatí.

Jakubská pouť
V Bělušicích na Mostecku si v sobotu 25. července připomenou poutí svátek svatého Jakuba, jemuž je zasvěcen místní kostelík. Odpolední program od 16,00 hodin nabídne hudební vystoupení, pohádku pro děti, balónkovou show, od 19,30 hodin zahraje Olympic revival a poté Petr Rezek, vše zakončí diskotéka Zdeňka Lukesleho. Pro zájemce o nejstarší stavební památku Mostecka bude uskutečněna komentovaná prohlídka kostelíka sv. Jakuba.

Parašutistické závody
Nebe plné barevných teček bude nad Mostem o víkendu 27. až 30. srpna. Na letišti se koná mistrovství ČR ve skupinové akrobacii, takže se bude na co dívat. Závody probíhají od 9,00 do 19,00 hodin, vstup je zdarma.

Letní odpoledne ve skanzenu
Odpoledne vyplněné řemesly a ručními pracemi nabízí skanzen Stará Ves v zooparku v Chomutově. V sobotu 25. července si můžete vyrobit hračku, svíčku z vosku, naučíte se tvořit bambule z vlny nebo plést košíčky z pedigu a vytvořit si kouzelnou plechovou píšťalku. Program probíhá od 14,00 do 17,00 hodin a postačuje vstupenka do zooparku.

Za operou
Divadelní prázdniny moc možností, kam vyrazit na divadlem či operou, nenabízí, a tak je série operních představení v teplickém divadle vítaným zpestřením nejen pro lázeňské hosty. První představení se koná 17. července a bude mít Figarova svatba. O dalších operních večerech se dočtete v článku Operní léto v Teplicích

Knihovnický stan 
Do druhého ročníku projektu Města čtou se letos zapojila také teplická knihovna. Čítárna pod širým nebem bude otevřena po celý víkend od pátku do neděle v Havlíčkových sadech před Seumeho kaplí v Teplicích. Na každé odpoledne je připraven program, který se dozvíte zde

Vodácký závod
V Kynšperku nad Ohří se v sobotu 25. července koná 10. ročník Vodáckého závodu, jehož start je ve 14,00 hodin v Tršnici, prezentace U Fanynky od 12,30 hodin. Cíl závodu je v Kynšperku u lávky a vodáky čeká celkem 18 km na Ohři. Zároveň bude od 9,00 do 14,00 hodin probíhat den otevřených dveří přehrady Horka, od 14,00 hodin miniletecký den na hřišti Slavoje. V cíli pak začne ve dvě odpoledne kulturní program, večer bude zapálena vatra Ohře a od 22,00 hodin začíná ohňostroj. Večer se můžete zapojit do silového zápasu v přetahování lanem.

Putování Jana Husa
Hřích třetí – hněv – bude tématem zastavení Jana Husa v jeho cestě po Ústeckém kraji. V sobotu 25. července od 10,00 do 17,00 hodin bude probíhat proram na náměstí svobody v Žatci. Vystoupí hudební skupina Grál, historického šermu Memento, divadlo Bída, fakír, uvidíte historická řemesla, soudní proces, dobytčí trh, pouliční divadlo. Příjezd Mistra Jana Husa a kázání jsou připraveny na 14. hodinu. Vstup je zdarma.

Otevření volyňského kostela
Na sobotu 25. července se chystá každoroční "Den kostela" ve Volyni v Krušných horách na Chomutovsku. Nejstarší kostel středního Krušnohoří (800 let) se opět otevře k prohlídce prázdninovým návštěvníkům. Ti mohou každý rok sledovat, jak postupuje oprava kostela, které organizují dobrovolníci. Organizátoři slibují překvapení v podobě unikátního nálezu. Program začne ve 14,00 hodin a podrobnosti se dozvíte z článku.

Knihovnický dvorek
Lounská knihovna zve na své pravidelné páteční prázdninové koncert na dvorku knihovny. Tento pátek 24. července vystoupí hudební uskupení Jazzies. Kromě hudby vás čeká občerstvení, grilování a příjemné posezení. Začátek v osm hodin.

Vejprtská pouť
Ve Vejprtech v Krušných horách se v sobotu 25. července koná pouť. Děti potěší od 14,00 a od 16,00 hodin v budově bývalé Jednoty dvě pohádky. Program na hlavní scéně začne v 11,30 hodin a vystoupí dechovka Veselí muzikanti, country kapela Makovec, revivalové kapely UB 40 a Kroky Michala Davida, vrcholem programu bude Carpatia Castle z Mostu v půl jedenácté. Na náměstí budou dětské atrakce.

Jakubské léto
Dvoudenní festival Jakubské léto se koná o víkendu v areálu Myslivna ve Vroutku na Podbořansku. Program začne v pátek 24. července od 19,00 hodin koncertem kapel Cumbal, Full Time a Pumpa. V sobotu od 11,00 hodin pokračuje festival koncertem v kostele sv. Jakuba Většího a od 14,00 hodin bude znít populární v Myslivně. Vystoupí například Viktor Sodoma, Zbyněk Drda, Heidi Janků, kapela Úlet, hvězdy muzikálu Pomáha a od 21,40 hodin Standa Hložek. Hudbu doplní pouťové atrakce, střelnice, jízdy na koních.

Krásnej Fest
Další hudební program nabídne festival KrásnejFest s pořadovým číslem sedm, který se koná v pátek a sobotu v Krásném Dvoře na Podbořansku. Večírek pro nedočkavé začíná v pátek 24. července od 19,00 hodin, hlavní program pak v sobotu od 17,00 hodin a postupně vystoupí Ztráta času, Trepifajxl, No Many, Deliwery, Cháska, Five O'clock tea, Znouzectnost a o půlnoci Plexis. Vstupné na oba dny je 150 korun.

Noc na zámku
Dobově osvětlený a nasvícený zámek Velké Březno na Ústecku opět ožije jedním z příběhu ze života hrabat Chotků.  Prohlídka začíná 25. července od 21,00 hodin a vstupné je 135 korun. Kromě toho můžete po celý víkend v rámci prohlídkového okruhu obdivovat nejrůznější druhy mečíků, neboť zde pokračuje série prohlídek Zámek v květen, tentokrát s podtitulem Gladioly pro hraběnku Livii. Poslední pozvánka na zámek Velké Březno je určena dětem. V neděli 26. července od 14,00 hodin tam pro ně bude připravena pohádka O bubácích a hastrmanech na motivy Josefa Lady.

Letní hrátky
Sportovní areál s koupalištěm ve Strupčicích na Chomutovsku se v sobotu 25. července stane dějištěm letních hrát se soutěžemi v netradičních disciplínách jako je štafeta na letátkách, oblékání ve vodě a pod. Soutěže začínají ve 14,00 hodin a šestičlenná družstva je třeba předem přihlásit v pokladně areálu. Program pak bude pokračovat letní nocí s autogramiádou hráčů HC Verva Litvínov, taneční zábavou se skupinou Žízeň a v půl jedenácté vystoupením Elán Revival.

Cítolibská pouť
A pouť svatého Jakuba potřetí - koná se o víkendu na Tyršově náměstí v Cítolibech na Lounsku. Hlavní program se bude odehrávat v sobotu 25. července odpoledne. Děti čekají pohádky, bublinová show, vystoupení provazochodkyně, v 18,00 hodin vystoupí Vladimír Hron a od půl deváté začíná taneční zábava a poté ohňová show a ohňostroj. V neděli se v kostele svatého Jakuba Většího koná od 16,00 hodin poutní mše, na kterou naváže vycházka po památkách městyse Cítoliby. V sobotu i neděli odpoledne si můžete prohlédnout na faře expozici o slavných rodácích a historii obce.

Hrátky s Tomem
Na neděli 26. července chystá zámek Klášterec nad Ohří pro děti písničkovou klauniádu s Tomem a Danou. Program začíná v 17,00 hodin a v případě nepřízně počasí se bude konat pod střechou. Vstupné 30 korun.

Večerní klášter
Cisterciácký klášter v Oseku si můžete mimořádně tento pátek 24. července prohlédnout při svíčkách. Prohlídka začíná ve 21,00 hodin, rezervace v místním infocentru ve vstupních prostorách kláštera (tel. 417 822 138), vstupné 100 Kč.

Mostík
Odpoledne pro celou rodinu se koná v areálu letní scény Benedikt Most 24. července od 17,00 hodin. Připraveny budou soutěže pro všechny generace a oheň k opékání buřtů. K poslechu hraje skupina Herak Brothers.