e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Živý betlém nabídne Červený Hrádek, Chomutov i Kadaň

publikováno: 21.12.2009, kategorie: Zajímavosti, autor: Karel Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Přemýšlíte, jak si zkrátit čekání na Ježíška? Jednou z variant je, vyrazit na Štědrý den na některý z živých betlémů. Jeden z nich bude tradičně v romantickém prostředí zámku Červený Hrádek u Jirkova. Příběh o narození Ježíška můžete shlédnout také na Chomutovském náměstí. Kdo by nestihl na živý betlém zajít 24. 12., může se o den později vydat na františkánský klášter v Kadani.

Na zámku Červený Hrádek začne živý betlém v 10,00 hodin. Akce se zúčastní třicet divadelníků. Hudebníci budou koledami doprovázet průvod venkovanů a Tří králů k jesličkám. Ježíškovi se přijdou poklonit každou hodinu až do 16 hodin. Vše se odehraje na prostranství před zámkem. Pro návštěvníky budou připraveny zámecké dobroty. Chybět nebudou sladkosti ani svařák.

Živý betlém bude také na chomutovském náměstí. Začne v 11,00 a potrvá do 15,00 hodin.

Šance zažít narození Ježíška bude i 25. prosince na kadaňském františkánském klášteře. Téměř třicítka divadelníků sehraje příběh, který se odehrál přibližně před dvěma tisíci lety. Josef, Marie, Herodes a řada dalších postav ožije na Boží hod vánoční v 16,30 a také v 18,00 hodin. Vstup je zdarma.