e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sobota v mosteckém muzeu: Den magistra Kelleyho a muzejní noc

publikováno: 20.5.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jedenáct hodin můžete v sobotu 25. května strávit v mosteckém muzeum. V 10,00 hodin tam začíná tradiční alchymistická slavnosti Den magistra Kelleyho a jen skončí, naváže na ni muzeum nočním programem.

 

Magistr Edward Kelley letos nebude překvapivě utíkat z věže Hněvína. Slavnosti se totiž už podruhé stěhují do areálu mosteckého muzea. Návštěvníci se mohou od 10,00 do 17,00 hodin těšit na celodenní program v zahradě. Po celý den bude připravena pro děti zábavná stezka Střediska volného času, lezecká stěna, koně, lamy, draví ptáci, vystoupí kejklíř, hadí žena, šermíři. Od 10,00 hodin začíá pohádka Divadla Rozmanitostí Zlatovláska.

Bezprostředně na tento program naváže Muzejní noc - muzeum, jak ho neznáte. "Letošní muzejní noc vás nechá nahlédnout do zákulisí běžného provozu naší instituce. Dozvíte se o historii muzea i budovy, ve které dnes sídlí. Seznámíte se, jak se ošetřují umělecká díla, nebo kde a jak se uchovávají. Přírodovědci vám názorně předvedou, jak se preparuje zvířecí či entomologický materiál. Samozřejmostí jsou komentované prohlídky výstav a expozic jejich samotnými kurátory," zve Jitka Klímová. 

Celou akci zahájí v 17,00 hodin křest komiksu Alchymistova dcera – Příběh Edwarda Kelleyho a jeho nevlastní dcery Vestonie za přítomnosti autorky. Program končí ve 21,00 hodin. Vstup na obě akce je volný.