e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tématem letošní muzejní noci v Lounech je Mexico

publikováno: 19.6.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Mexickou kulturu i zajímavé spojitosti mezi jižní Amerikou a Lounskem nabídne v pátek 21. června třináctá Lounská muzejní noc. Navštívit můžete Oblastní muzeum v Lounech, expozici Zkamenělý les, Galerii Benedikta Rejta i další místa.

Program na dvoře Sokolů z Moru začíná v pátek v 17,00 hodin, kde vystoupí hudební soubor Mariachi Azteca de Praga. V muzeu přiblíží přednášky život Benedikta Roezla (v 17,15 hodin), který v Mexiku sbíral orchideje, a o indiánském národu běžců, kteří pravidelně zdolávají několika set kilometrové vzdálenosti (20,00 hodin). Prohlídky expozic doplní stánek s mexickou kuchyní.

Otevřeno bude také Muzeum Zkamenělý les, kde v 19,00 hodin začíná komentované prohlídka. V Galerii Benedikta Rejta začíná v 17,30 hodin workshop na výrobu masek. Městská knihovna připravila pro děti od 18,00 hodin program ve stylu dětského filmu Coco s promítáním, maskami, dílnou a malováním na obličej. Loutkové divadlo nabízí od 17,30 hodin možnost prohlídky divadla a poté od 18,00 hodin pohádku pro děti. Otevřena bude od 17,00 do 21,00 hodin Galerie města Loun.

Foto: FB profil Mariachi Azteca de Praga.