e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kraj chce pokračovat se stavbou Cyklostezky Ohře

publikováno: 20.3.2023, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Více než čtyřicet nových kilometrů Cyklostezky Ohře chce letos vyprojektovat Ústecký kraj. Radní vypsali výběrové řízení na projektovou dokumentaci pro celkem 22 úseků od Terezína po Boč.

"Předmětem plnění díla je zpracování projektové dokumentace včetně soupisu stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr k 22 dílčím úsekům cyklostezky Ohře určeným k výstavbě, o celkové délce 42,623 km," informovala tisková mluvčí kraje Magdalena Fraňková po zasedání Rady.

Cyklostezka Ohře, značená číslem 6, vede od hranice s Německem v Chebu a končí na soutoku s Labem v Litoměřicích. Celkem měří 230 kilometrů. Některé úseky jsou již dokončené a zasloužila se o to především města na její trasa. Jde například o úseky mezi Kadaní a Kláštercem nad Ohří nebo v okolí Žatce.

V současné době pokračuje výstavba od Žatce směrem na Nechranickou přehradu. Investorem je město Žatec. Začaly již práce na dvoukilometrovém úseku, který navazuje na už hotovou trasu končící u železničního mostu před Libočany do Stroupče. Stavba poblíž Stroupče bude končit zhruba v květnu.