e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 21. až 23. dubna

publikováno: 19.4.2023, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dáte si raději víno nebo jídlo? Oslavíte Máje nebo Vánoce? Bude poslouchat řev motorů nebo raději lesní ticho? To vše nabídne tento víkend: festival vína, food festival, metalurgia ve skanzenu, mistrovství offroadů nebo sázení stromků.

NA KONI fest
V mosteckých kasárnách St. Lucia se v pátek od 16,00 hodin koná festival s hudbou, tancem, uměním, swapem i jídlem a pitím. Čeká vás 300 minut zábavy. Vystoupí Favorite Obsession, DJ Andre, Alena Karlovská.

Festival vína
Na zámku Červený Hrádek u Jirkova se uskuteční o víkendu festiva vína. Program začíná v sobotu 22. dubna od 13,00 hodin. Kromě ochutnávek vína českých a moravských vinařů vás bude provázet také cimbálová muzika Kyjovsko a večer vystoupí skupina Siluety a DJ Laaw. Vstupné na akci zdarma, degustační sklenička stojí 100 Kč.

Malé Vánoce
Vánoce na jaře si můžete užít v Mederově domě v Žatci. V neděli 23. dubna se tam otevře výstava betlémů Miroslavy a Jana Barešových a žatecká Jitřenka k tomu zahraje divadelní představení Loutkový Betlém, plné koled a zázraků. Začátek v 16,00 hodin, vstupné dobrovolné.

Metalurgia
Tisíce let dlouhá cesta lidí od prvních měděných ozdob k železným mečům je tématem víkendové akce v archeoskanzenu v Březně. V sobotu 22. dubna čekají návštěvníky archeologické experimenty, přednášky i řemesla. Podrobnosti o programu najdete v článku Metalurgia ve skanzenu: Od mědi k železu.

Oslavy s Madrigalem
Kadaňský soubor Madrigal slaví patnáct let své existence. Poslechnout si ho můžete v sobotu 22. dubna od 17,00 hodin na koncertu k vítání jara v kostele svatého Ignáce v Chomutově. V neděli pak taktéž v 17,00 hodin koncertuje v kostele sv. Jana Křtitele v Kadani.

Rockový festival
Sportovní hala v Mostě se stane dějištěm rockového festivalu, na němž vystoupí Vypsaná fixa, Cumbal, Bastard, Hlahol a Motorband. Koncert začíná v pátek 21. dubna v 17,00 hodin.

Mistrovství offroadů
Mistrovství ČR a SR v Offroad trialu se koná tento víkend v Bezděkově u Žatce. Program odstartuje už v pátek od 16,00 hodin v Žatci prezentací posádek a zábavnou show. Hlavní závody se pak jedou v sobotu a neděli 22. a 23. dubna a doplní je sobotní koncert rockových kapel. Podrobnosti v dnešním článku V Bezděkově u Žatce budou řádit auta v terénu.

Food festival
Tradiční i netradiční gastronomii nabídne o víkendu Teplický food festival, který se koná na náměstí Svobody. Těšit se můžete třeba na rolovanou zmrzlinu, burgery, belgické hranolky, latinskoamerické churros, kávu a další. Stánky budou otevřené v sobotu i neděli od 10,00 do 17,00 hodin.

Sázení stromů
V sobotu 22. dubna se můžete připojit k sázení stromů na Hopíkově cestě v lesích u Holedeče na Žatecku. Program probíhá od 13,00 do 17,00 hodin, pro děti je připravena sladká odměna a zábava u táboráku.

Zahájení sezóny
Zoologická zahrada v Ústí nad Labem zahajuje v neděli 23. dubna sezónu. Těšit se můžete na nové druhy a expozice, setkání se zoology i výtvarné dílny pro děti. Již v 9,30 hodin (a také 14,00 hodin) můžete vidět ukázky tradičních asijských tanců, v 10,00 hodin program začíná u tuleňů a ve 13,00 hodin se slavnostně otevře nová expozice Asijský prales. V průběhu dne budou probíhat i další komentované prohlídky nových expozic kočkodanů a exotária.

Zámky levněji
Národní památkový ústav slaví dvacetileté výročí a při té příležitosti nabízí všem návštěvníkům do 17 let vstup zdarma. Využít ho můžete v sobotu i neděli třeba v Duchcově, Ploskovicích, Stekníku...

Den se stolním tenisem
O víkendu se slaví světový den stolního tenisu a vy ho můžete oslavit v neděli 23. dubna s SKST Baník Most. Klub pořádá ve sportovní hale v Mostě od 9,00 hodin zábavný program s turnajem pro rodinné dvojice, ukázkou ligového zápasu a exhibicí. Součástí akce je také společná výsadba stromků ve 14,00 hodin ma Matyldě.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Ilustrační foto: iStock.