e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterecké kino zůstává zavřené

publikováno: 18.2.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Minimálně rok zůstane uzavřené klášterecké kino Egerie, jehož rekonstrukce začala vloni na podzim. Na svém posledním jednání zrušili klášterečtí radní zadávací řízení na vnitřní rekonstrukci a oprava kina se tak protáhne. Podle informací z radnice by mohlo být otevřeno na podzim 2016.

"K rozhodnutí o zrušení zadávacího řízení radní dospěli na základě právní a odborné expertízy, kterou nechalo vedení města zpracovat ke konci minulého roku poté, co tento rozpracovaný investiční projekt převzalo od v říjnu odvolaného vedení radnice," informovala mluvčí klášterecké radnice Radka Hodicová. „Výsledky analýzy ukazují na pochybení v průběhu přípravy podkladů, konkrétně v přípravě výkazu výměr a rozpočtu, který je podkladem pro stanovení předpokládané hodnoty zakázky potažmo určení způsobu vyhlášení zakázky,“ dodává starosta města Štefan Drozd.

Obnova kina začala v roce 2013 pořízením digitálních technologií, vloni v září pak začala kompletní rekonstrukce, zahrnující zateplení a úpravy okolí. Na rekonstrukci interiérů však už nedošlo, podle současné radnice byla předražená. Zahrnovala přestavbu předsálí, šaten i baru, nové pohodlnější sedačky, přístup pro vozíčkáře. Na celkovou rekonstrukci bylo vloni v létě uvolněno více než deset milionů korun.

„Rekonstrukce kina zůstává naší investiční prioritou, v rozpočtu města pro letošní rok jsou na ni vyčleněny finanční prostředky. Nové výběrové řízení bude zveřejněno bezodkladně, a to tak, aby se s vnitřními úpravami kina mohlo začít na jaře, a kino jsme mohli divákům na podzim opět zpřístupnit,“ ujišťuje starosta Drozd.

Kino ročně navštívilo přibližně 11 tisíc diváků. Nejbližší kino je nyní v Kadani a Chomutově, v létě však v Klášterci funguje také letní kino. Kde najdete nejbližší kino, zjistíte v rubrice Kultura, sport, turistika.