e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tři sólisté se Severočeskou filharmonií zakončí Beethovenův festival

publikováno: 17.6.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Díla Ludwiga van Beethovena v podání Severočeské filharmonie Teplice a trojice špičkových sólistů zakončí ve čtvrtek 23. června 57. ročník Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena. Do severních Čech letos přinesl dvacítku jedinečných hudebních zážitků.

Přední světový houslista Milan Al-Ashhab z Mostu, klavírista Lukáš Klánský a violoncellista Ivan Vokáč budou hosty závěrečného koncertu festivalu. Dirigent Petr Vronský se Severočeskou filharmonií Teplice, pořadatelem Beethovenova festivalu, připravil pro rozloučení díla Ludwiga van Beethovena. 

V první půli programu zazní tři různé verze předehry k opeře Fidelio, kterou psal Beethoven pod původním názvem Leonora a několikrát ji v letech 1804 až 1807 přepracoval. V druhé části se pak představí zmiňovaní sólisté v Beethovenově Trojkoncertu pro housle, violoncello, klavír a orchestr.

Koncert, který uzavře letošní 57. ročník festivalu, začíná ve čtvrtek 23. června od 19,00 hodin v koncertním sále Domu kultury v Teplicích. Vstupenky stojí 300 Kč, pro děti, seniory a abonenty SČF 150 Kč a jsou již nyní v prodeji v pokladně.