e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 18. až 20. listopadu

publikováno: 16.11.2022, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední víkend před Adventem se můžete zapojit v Mostě a Litvínově do noci divadel, zavítat do doby bronzové v Březně nebo si nakoupit první dárky na jarmarku v Ostrově.

Andělská jízda
Městem Hrob na Teplicku projede v neděli 20. listopadu andělská jízda. Andělé budou od 16,00 hodin sbírat ručně vyráběné ozdoby na vánoční strom. Začínají v 16,00 hodin v Křižanově a dorazí na náměstí.

Návrat do doby bronzové
Bronz – národy mezi kamenem a železem je název akce, která se koná v sobotu 19. listopadu od 10,00 do 16,00 hodin v Archeoskanzenu Březno. Čeká vás bohatý program z doby bronzové - například přednáška, ukázky života, řemeslné dílny jako výroba šperků z mědi, ukázky pravěkého vaření. Můžete také přijít na komentované prohlídky skanzenu, vyrobit si ptačí krmítko nebo sázet stromy. K zahrátí i opečení buřtů bude oheň.

Noc divadel
Na tento víkend připadá Noc divadel a vy ji můžete prožít třeba v Docela velkém divadle v Litvínově. Od 16,00 hodin je připraveno speciální představení (Super)hrdinové tři mušketýři, neboť tématem letošní noci jsou hrdinové. Od 18,00 hodin, po představení, pak můžete navštívit zákulisí divadle a v 19,00 hodin se zapojit do společného potlesku.
Připojí se také mostecké divadlo, které uvádí komponovaný večer nazvaný Jak se dělá divadla na motivy Karla Čapka. Začátek v 19,00 hodin.

Ostrovský jarmark radosti
První nákupy vánočních dárků si můžete užít v Ostrově nad Ohří v sobotu 19. listopad na jarmarku.  Nabídne ruční originální výrobky z různých materiálů od šperků, přes porcelán, po hračky pro děti od více než 50 prodejců z celé republiky. Otevřeno ve Společenském sálu Domu kultury Ostrov od 10,00 do 16,00 hodin.

Procházka po Bílině
Poslední letošní komentovaná prohlídka Bílinou, kterou pořádá Spolek Bílina 2006, se uskuteční v sobotu 19. listopadu. Začátek jako vždy v 15,00 hodin v kostele sv. Petra a Pavla. Provázet bude ředitel Oblastního muzea a galerie v Mostě Michal Soukup a čeká vás procházka po Bílinském hradišti a za osídlením kolem řeky.

Otevřené Fláje
Od čtvrtka 17. listopadu až do neděle 20. listopadu je opět otevřena obora Fláje v Krušných horách. Navštívit ji můžete každý den od 10,00 do 15,00 hodin. Pohyb je možný jen po značených cestách a je zakázáno vodit s sebou psy. 

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí

Foto: Archeoskanzen Březno.