e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Příroda před objektivem aneb Od mikroskopu k dronům

publikováno: 15.12.2016, kategorie: Vzdělávání, autor: Frederik Velinský

Sdílet: facebook twitter google+

Petr Jan Juračka nedávno filmoval se svým dronem v Himálaji, ve výšce 6 334 metrů nad mořem, a vytvořil tak nový světový rekord. Ve čtvrtek 15. prosince od 18,00 hodin bude o fotografování a natáčení přírodovědných dokumentů povídat v rámci Café Nobel na hvězdárně na Písečném vrchu v Teplicích.

Doba, v níž žijeme, má jen málo společného s časem našeho dětství. Svět se díky internetu výrazně zrychlil. Jeho hlavním obsahem jsou přitom fotografie a videa, které umí sdělit mnoho informací ve velmi krátkém čase. A právě o takových „obrázcích“ a o tom, jak se pořizují, bude na teplické hvězdárně povídat hydrobiolog, fotograf a popularizátor vědy Mgr. Petr Jan Juračka, Ph.D. z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Jeho spontánní, místy až živelný projev vás společně s jedinečnými fotkami a videi jistě rychle vtáhne do děje!

Na poslední letošní "přátelské setkání s vědou" vás zvou Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a populárně vědecký magazín Českého rozhlasu Sever Planetárium. Doporučujeme rezervovat si předem místo na adrese hap@hapteplice.cz.

Rezervovaná místa je nutné obsadit nejpozději 15 minut před zahájením akce.