e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplice budou vzpomínat na Karla Kryla

publikováno: 2.4.2024, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Osmdesáté nedožité narozeniny písničkáře a básníka Karla Kryla, jednoho ze symbolů českého uměleckého disentu, připomene akce Krylovy Teplice. Od 8. do 12. dubna můžete zajít na hudební vystoupení, přednášku nebo na pivo.

Program připravil a moderuje Jiří Dušek. Začíná v pondělí 8. dubna v 16,00 hodin procházkou nazvanou Tady byl Karel Kryl. Sraz je před vrátnicí keramičky Ideal Standard v Zemské ul. Program pak pokračuje v Beuronské kaplice v Alejní ulici v 18,00 hodin besedou s předsedou Klubu Karla Kryla Vojtěchem Klimtem nazvanou Akorát mi zabili tátu.

Ve středu 10. dubna od 18,00 hodin je připravena Pocta Krylovi - recitace básní Karla Kryla žáky ZUŠ Teplice a jeho písně v podání studentů teplické konzervatoře ve Společenském sále ZUŠ Teplice, Chelčického ul. Následující den, 11. dubna, budou v teplickém muzeu od 18,00 hodin přednášet Spisovatel Petr Brod a redaktor ČRO Radko Kubičko o působení Kryla ve Svobodné Evropě. 

Program zakončí v pátek 12. dubna oslava nedožitých 80. narozenin. Sraz je v 16,00 hodin  před restaurací Nostalgie v Šanově, čeká vás pivo do kelímku a jedno velké překvapení.

Vstupenky na besedy (á 50 Kč, na celý program 100 Kč) lze zakoupit v recepci Hotelu U Kozičky, na ostatní akce je vstup volný.

Karel Kryl se narodil 12. dubna 1944 v Kroměříži. Jeho tvorba se stala symbolem protestu pro režimu a mnohé jeho písně zlidověly.