e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaň zpívá v Perštejně

publikováno: 9.12.2016, kategorie: Hudba, autor: Tereza Gvoždiáková

Sdílet: facebook twitter google+

Heslem projektu Kadaň zpívá je sice Kadaňští zpívají Kadaňským, to ale neznamená, že by nemohli svým zpěvem oblažit také přespolní. Letos milovníci hudby z řad kadaňské veřejnosti oprášili po třech letech františkánskou barokní vánoční mši Missa pro festis Natalitiis a zazpívají ji v sobotu 10. prosince v kostele sv. Vendelína v Perštejně.

Autorem skladby je františkánský mnich působící v 18. století na Slovensku - P. Georgius Zrunek. Její provedení mělo před třemi lety úspěch a letos bude jistě neméně povedené. Sbor s ní vystoupí na koncertu nejen na domácí půdě, ale také v Perštejně v kostele svatého Vendelína.

Projekt Kadaň zpívá, vznikl před pěti lety pod vedením Markéty Křivdové, která seskupila místní nadšence do zpěvu a začala s nimi nacvičovat vánoční program. V tom letošním se představí tedy nejen kadaňští zpěváci, ale také smyčcový soubor ZUŠ Klášterec nad Ohří Cantabile strings. Za dobu existence projektu Kadaň zpívá se v něm vystřídala spousta skvělých zpěváků, kteří nacvičili spoustu adventních a vánočních písní, ale také dvě celé mše. Přijďte si poslechnout výsledky jejich tříměsíčního snažení, umocněného nezměrným nadšením a láskou k hudbě.

Koncert v perštejnském kostele začíná v 17,00 hodin a vstup je zdarma.