e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušné hory zahájí svou sezónu na lanovce

publikováno: 8.5.2017, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V roce 2017 zahájí Destinační agentura Krušné hory letní turistickou sezónu na jednom z nejatraktivnějších míst Krušných hor. Zahájení se bude konat v sobotu 20. května na Komáří vížce. Pro všechny návštěvníky je připraven bohatý program, občerstvení a zvýhodněná jízda lanovkou z Krupky.

Na vrcholu Komáří vížky bude pro turisty připraven výletní okruh k Sedmihůrské vyhlídce se soutěžemi a atrakcemi pro děti, který měří 4,5 km. Okruh začíná u stánku Destinační agentury Krušné hory, pokračuje na dalších pěti stanovištích. U každého stanoviště dostanou děti za splnění úkolů dílek puzzle. Na výletníky čeká mimo jiné ukázka výcviku psů, jízda na koloběžkách, chemické pokusy, dopravní soutěže, výuka nordic walking, veslařský trenažér, simulační „opilecké“ brýle, dopravní testy s BESIP, „Pívobus“ – speciálně upravený autobus Pivovaru Zíchovec u Loun a  grilování prasete.

Auto nechte doma, dala by se přeložit výzva pořadatelů zahájení sezóny. I proto nabízí výhodnější svezení nejdelší českou lanovkou, pokud při cestě využijete systém Dopravy Ústeckého kraje, přesná cena jízdenky zveřejněna nebyla. Zároveň bude jezdit z vlakového nádraží Krupka - Bohosudov mimořádná kyvadlová doprava. Podrobnosti o dopravě najdete v tomto letáku.

Lanovka bude v provozu od 8,30 do 18,30 hodin, program bude probíhat od 9,00 do 17,00 hodin.

Foto: Město Krupka, František Limburský.